Menu
 

Jūrmalā turpinās piešķirt pabalstus par mūža ieguldījumu pilsētas attīstībā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Jūrmalas pašvaldība turpinās piešķirt ikmēneša 100 eiro pabalstus personām "par izcilu mūža ieguldījumu pilsētas attīstībā", liecina pašvaldības saistošie noteikumi.

Pašvaldības materiālais pabalsts tiek nodrošināts personām ar izciliem valstiska mēroga sasniegumiem noteiktajā nozarē, kas devuši būtisku ieguldījumu attiecīgās nozares attīstībā un popularizēšanā, veicinājuši pozitīvu Jūrmalas tēlu un cēluši pilsētas prestižu. Pabalsta mērķis ir sniegt materiālu atbalstu dzīves kvalitātes uzlabošanai, nodrošinot pabalsta saņēmēja pamatvajadzības.

Pabalsts tiek piešķirts personām, kuras savu pamata dzīvesvietu ir deklarējušas pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuras sasniegušas likumā noteikto vecuma pensijas piešķiršanas vecumu, ja tās negūst ienākumus no algota darba. Pabalsta apmērs vienam cilvēkam ir 100 eiro mēnesī. Pabalsta saņēmēju kandidatūras var izvirzīt pašvaldības iestādes, aģentūras un kapitālsabiedrības, nevalstiskās un profesionālās organizācijas.

Šāds atbalsts pilsētā nodrošināts arī līdz šim, taču domē izdoti jauni saistošie noteikumi, ņemot vērā, ka iepriekšējo noteikumu izdošanas tiesiskais pamats ietver atsauci uz spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" normām.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.