Menu
 

Ikšķiles novada pašvaldībai kopīgs projekts ar LMA

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Pārrunājot sadarbību un sveicot LMA rektoru Kristapu Zariņu vārda dienā: Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Mariss Martinsons (no kreisās), Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa, LMA rektors Kristaps Zariņš, Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un LMA Projektu un attīstības daļas vadītājs Jānis Gailītis. Pārrunājot sadarbību un sveicot LMA rektoru Kristapu Zariņu vārda dienā: Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Mariss Martinsons (no kreisās), Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa, LMA rektors Kristaps Zariņš, Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un LMA Projektu un attīstības daļas vadītājs Jānis Gailītis. Foto no Ikšķiles novada pašvaldības arhīva

18. decembrī Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš tikās ar Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektoru profesoru Kristapu Zariņu, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, projektu virzību un abu pušu veicamo darbu plānus, ziņo pašvaldība. Šogad LMA bijušam rektoram, scenogrāfam un gleznotājam Jānim Kugam tiek atzīmēta 140. dzimšanas diena. Savukārt nākamgad ieplānoti plašāki rekonstrukcijas un restaurācijas darbi J. Kugas celtajā mājā Ikšķilē, kas nodota Mākslas akadēmijas īpašumā.

Uzsāktajā projektā, kas tiks īstenots Ikšķilē, scenogrāfa un gleznotāja Jāņa Kugas dzimtajā vietā, iecerēts izveidot mākslinieku rezidenci, kurā regulāri notiktu studiju radošais un zinātniskais darbs. Tāpat tiks iekārtota īpaša piemiņas istaba, kas stāstīs par LMA pasniedzēju un studentu biedrību – korporāciju "Dzintarzeme", kuras aktīvs biedrs bija Kuga. J. Kugas māja tiktu veidota par ikvienam pieejamu kultūras vietu, kurā plašākai publikai tiktu izstādīta mākslas darbu kolekcija, organizētas izstādes un mākslas plenēri, simpoziji. Tādējādi popularizējot, izglītojot plašāku auditoriju un parādot mākslas daudzveidību, tiktu paplašināta kultūras telpa, lai tā būtu pieejama ne tikai lielpilsētās, bet arī Latvijas novados. Šis ir iecerēts kā ilgtermiņa projekts.

Līdzās mājas atjaunošanai un kultūras telpas daudzveidošanai tas sevī ietvertu arī Ikšķiles apkārtnes vides un ainavas arhitektūras attīstību, piemēram, jaunu vides objektu izveidi un izvietošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.