Menu
 

Jaunā Saulkrastu novada vadība pārņem varu arī Skultes ostā

  • Autors:  LETA
Jaunā Saulkrastu novada vadība pārņem varu arī Skultes ostā Foto - arhīvs

Saulkrastu novada dome ārkārtas sēdē piektdien nomainīja Skultes ostas vadošās amatpersonas. No Skultes ostas valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Ervīns Grāvītis (VL-TB/LNNK) un viņa vietā iecelts Alens Horsts (LZS).

No Skultes ostas valdes priekšsēdētāja vietnieka amata atbrīvots Bruno Veide (LZP), kura vietā iecelts jaunais Saulkrastu domes priekšsēdētājs Normunds Līcis, savukārt ostas valdes locekļa amatā iecelta Aiva Aparjode (VL-TB/LNNK).

Grāvītis vakar zaudēja arī novada domes priekšsēdētāja amatu, savukārt Veide pagaidām ir saglabājis domes priekšsēdētāja vietnieka amatu, lai arī Grāvīša nomaiņu ar Līci neatbalstīja.

Grāvītis 2017.gadā par darbu ostas vadībā papildus algai pašvaldībā saņēma 11 311,79 eiro, bet Veide - 2280 eiro, liecina viņu ienākumu deklarācijas. Deklarācijās gan nav norādīts, vai viņi šos amatus ieņēmuši visu gadu. Arī Līcis 2017.gadā par darbu Skultes ostā saņēmis 2280 eiro.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Līcis aģentūrai LETA pauda nostāju, ka izmaiņu veikšana vadošajos ostas amatos ir tikai loģisks solis, jo Skultes osta ir viens no būtiskākajiem pašvaldības objektiem un atsevišķi ostas jautājumi ilgākā laika posmā neesot bijuši "pietiekami veiksmīgi risināti".

Jau ziņots, ka vakar par Saulkrastu novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Līcis, kurš pašvaldībā tika ievēlēts no "Vienotības" saraksta, bet pašlaik pārstāv "Sabiedrību centriskai politikai", kas ietilpst partiju apvienībā "Latvijas Reģionu apvienība".

Līci izvirzīja astoņi deputāti, kuri visi arī nobalsoja par viņa ievēlēšanu pašvaldības vadībā. Viens deputāts balsoja pret, bet trīs, tostarp priekšsēdētāja vietnieks Veide, balsojumā atturējās. Kopumā pašvaldībā ir 15 deputāti, tātad astoņas balsis nodrošina pavisam minimālu pārsvaru. Vēlēšanās VL-TB/LNNK saraksts ieguva septiņas vietas, taču tagad tas ir sašķēlies. Piecas vietas ieguva "Vienotības" saraksts, divas - Latvijas Zaļā partija, bet vienu - Latvijas Zemnieku savienība.

Pirms lemšanas par Līča ievēlēšanu īpaši plašu debašu nebija, bet Līcis uzrunā deputātiem uzsvēra, ka pašvaldības vēlēšanās kandidējis ar saukli par pārmaiņām un tādas cer arī nest, gādājot par uzlabojumiem infrastruktūrā, izglītības jomā, uzņēmējdarbības vidē u.tml., lai Saulkrasti "būtu izcilākā vieta, kur dzīvot".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.