Menu
 

Tīnūžos tiks izbūvēta jauna tirdzniecības vieta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Tīnūžos tiks izbūvēta jauna tirdzniecības vieta Foto - arhīvs

Lai uzlabotu vietējo ražotāju konkurētspēju un veicinātu pašu saražotās produkcijas noietu, Tīnūžos tiks izbūvēta jauna tirdzniecības vieta. Izvērtējot vairākas tirdzniecības vietas ierīkošanai atbilstošas teritorijas, par piemērotāko tika atzīta nekustamā īpašuma “Lapas” teritorija, kas atrodas blakus degvielas uzpildes stacijai “Neste”, informēja Ikšķiles novada pašvaldībā.

Pateicoties ceļu infrastruktūrai, šobrīd Tīnūžos vērojama augsta satiksmes intensitāte, kas veicina labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai. Līdz šim Tīnūžos nebija pieejama speciāli ierīkota un ērti pieejama tirdzniecības vieta, līdz ar to tirdzniecība notika ceļa malā, radot satiksmes drošības apdraudējumu.

Projekta ietvaros minētajā teritorijā tiks izbūvēts laukums, uz kura tiks ierīkotas vairākas tirdzniecības vietas, kā arī labiekārtota teritorija un ierīkotas autostāvvietas tirgotājiem un pircējiem.

Pagājušā gada rudenī pašvaldība saņēma pozitīvu Lauku atbalsta dienesta lēmumu par projekta iesnieguma “Tirdzniecības vietas izveide Tīnūžos” apstiprināšanu pretendēšanai uz Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu un šī gada pavasarī ir plānots uzsākt tirdzniecības vietas izbūvi.

Projekts tiek īstenots Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma “Atbalsts LEADER vietējai attīstībai” apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros.

Projekta attiecināmo izmaksu summa ir 70 000 eiro, no kurām 49 000 eiro ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.