Menu
 

Olaines novada pašvaldības darbinieku prēmijām gada nogalē tērēti 45 338 eiro

  • Autors:  LETA
Olaines novada pašvaldības darbinieku prēmijām gada nogalē tērēti 45 338 eiro Foto: pixabay.com

Olaines novada pašvaldības darbinieki 2018. gada nogalē atkarībā no darba novērtējuma rezultātiem saņēmuši prēmijas, kas varēja sasniegt 75% no algas, un kopā šim mērķim tērēti teju 45 338 eiro, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldības institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu un Ministru kabineta noteikumiem "Noteikumi par valsts un pašvaldības institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību" katru gadu tiek veikta ikgadējā pašvaldības darbinieku darbības un tās rezultātu novērtēšana, kas ļauj noteikt novērtējuma prēmijas apmēru un izmaksāt to gada nogalē. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Tropkina aģentūrai LETA pauda, ka novērtējuma prēmijas apmērs ir no 50% līdz 75% no darbinieka mēnešalgas.

Kopsummā pašvaldības darbinieku, tai skaitā policistu, novērtējuma prēmiju izmaksai 2018. gada beigās iztērēts 45 338 eiro. Tropkina arī atgādināja: ja pašvaldības darbiniekam ir bijuši kādi īpaši nopelni, tad viņam var tiks izmaksāta naudas balva jebkurā kalendāra gada posmā.

Savukārt domes vadībai pērnā gada nogalē izmaksātas naudas balvas mēnešalgas apmērā, liecina domes lēmumi. Domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP) novērtēts par pašvaldības darba sekmīgu vadību, nodrošinot likumdošanā noteikto funkciju izpildi un uzņēmējdarbības attīstību novadā, ieguldījumu novada attīstībā, profesionālu deputātu darba vadību. Lēmumā par 2033 eiro naudas balvas piešķiršanu uzskaitīti arī pašvaldības panākumi, kurus sekmējis Bergs.

Berga vietniece Inta Purviņa (LSDSP) novērtēta ar 1987 eiro naudas balvu, bet vietniekam Aleksandram Čmiļam (S) piešķirti teju 1925 eiro, kas arī ir abu amatpersonu mēnešalgas apmērs. Arī lēmumos par abu vietnieku prēmēšanu uzskaitīti abu paveiktais novada labā.

Pašvaldības pārstāve Tropkina aģentūrai LETA skaidroja, ka novada domes deputātiem ne naudas balvas, ne prēmijas netiek maksātas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.