Menu
 

Turaidas muzejrezervāta apmeklētāju skaits pērn audzis par 3%

  • Autors:  LETA
Turaidas muzejrezervāta apmeklētāju skaits pērn audzis par 3% Foto - arhīvs

Turaidas muzejrezervātu 2018.gadā apmeklējuši 273 312 interesenti no Latvijas un ārvalstīm, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš, informēja muzejā. Tūristi Turaidā ieradušies no vairāk nekā 73 dažādām pasaules valstīm.

Pērn ir pieaudzis ārvalstu tūristu skaits no Spānijas, Krievijas, Francijas, Polijas, Itālijas, Ķīnas, Japānas un Dienvidkorejas. Vasaras sezonā pastiprinās arī kaimiņvalstu - Lietuvas un Igaunijas - apmeklētāju interese.

Tāpat pēdējo gadu tendence rāda, ka pieaug to valstu skaits, no kurām Turaidu apmeklējuši vairāk nekā 1000 viesu. 2018.gadā šādas valstis jau ir divdesmit. 2018.gadā Turaidas muzejrezervāts īpaši populārs bija Vācijas, Spānijas, Francijas tūristu vidū. Taču Turaidu apmeklējuši viesi arī no Šrilankas, Maltas, Vjetnamas, Libānas, Albānijas, Irākas, Jamaikas, Pakistānas, Kosovas Maķedonijas, Afganistānas, Āfrikas valstīm.

Lai piesaistītu apmeklētāju jaunas mērķgrupas un popularizētu muzejrezervāta piedāvājumu, Turaidas muzejrezervāts 2018.gadā uzņēmis 48 iepazīšanās vizītes, kurās piedalījušies tūrisma firmu pārstāvji un žurnālisti no dažādām valstīm. Gada laikā noslēgti vairāki jauni sadarbības līgumi ar tūrisma firmām, kas dot iespēju organizēt muzejrezervāta apmeklējumu, izmantojot vaučeru norēķināšanās sistēmu.

Muzejā vērtē, ka pienesumu apmeklētāju statistikā devusi arī Kultūras ministrijas iniciatīva "Latvijas skolas soma", kas tika sākta 2018.gada septembrī, kurā muzejrezervāts aktīvi iesaistījās un arī šogad turpina piedalīties ar piedāvājumu skolēniem, kurā ietilpst muzejrezervāta apmeklējums, izglītojošās programmas un ekskursijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.