Menu
 

Olaines novada pašvaldība būtu ieinteresēta "Rīgas satiksmes" maršrutu pagarināšanā līdz diviem ciematiem

  • Autors:  LETA
Olaines novada pašvaldība būtu ieinteresēta "Rīgas satiksmes" maršrutu pagarināšanā līdz diviem ciematiem Foto - Autotransporta direkcija

Olaines novada pašvaldība būtu ieinteresēta SIA "Rīgas satiksme" maršrutu pagarināšanā līdz diviem ciematiem - Medemciemam un Gaismām, informēja novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP).

Komentējot galvaspilsētas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu vadītāja Anrija Matīsa pausto par iespēju nākotnē paplašināt uzņēmuma maršrutus uz Pierīgas pašvaldībām, Bergs stāstīja, ka pašvaldība savulaik jau ir aicinājusi pārvadītāju pagarināt maršrutus, lai nodrošinātu arī Olaines novada iedzīvotāju nokļūšanu galvaspilsētā, taču saņēmusi atteikumu. Toreiz atteikums pamatots ar likuma ierobežojumiem.

Vienlaikus Bergs neslēpa, ka pašvaldība būtu ieinteresēta "Rīgas satiksmes" maršrutu pagarināšanā līdz Gaismām un Medemciemam, jo pašlaik autobusi brauc līdz Baložiem tuvējā Ķekavas novadā. Tāpat Rīgas autobusi nodrošina pasažieru pārvadāšanu līdz Mārupei, tāpēc arī Olaines novads ir atvērts jaunām iespējām.

Jau vēstīts, ka peļņas nolūkos "Rīgas satiksme" nākotnē varētu paplašināt maršrutus uz Pierīgas pašvaldībām - tā gan ir tikai iecere un nekādas sarunas par to nav sāktas -, trešdien Rīgas domes deputātiem teica uzņēmuma pagaidu valdes priekšsēdētājs Matīss. Viņš gan norādīja, ka šī iecere neparedz jaunu maršrutu radīšanu "no zila gaisa".

"Piemēram, maršruts gar Ķīšezeru. Ja mēs to pagarināsim par dažiem kilometriem un nodrošināsim iespēju cilvēkiem nokļūt Carnikavā, tas mums dos vairāk ieguvumu nekā zaudējumu. Nav tā, ka mēs tukšu autobusu vedīsim uz Ādažiem, mēs vienkārši varētu pagarināt jau esošos maršrutus. Skaidrs, ka Rīga neuzturētu Ādažu pensionārus vai skolēnus, par to maksātu vai nu novada dome vai valsts, taču šāds sadarbības modelis pastāv," sprieda Matīss, norādot, ka šī gan esot tikai nākotnes iecere un konkrētas sarunas nav notikušas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.