Menu
 

Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību vadība Mārupē tiksies ar VARAM ministra kandidātu Pūci

  • Autors:  Apriņķis.lv
Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību vadība Mārupē tiksies ar VARAM ministra kandidātu Pūci Foto - Saeimas administrācija

Piektdien Mārupes kultūras namā notiks Rīgas plānošanas reģiona (RPR) Attīstības padomes sēde, kurā reģiona pašvaldību politiskā vadība pārrunās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidātu Juri Pūci redzējumu par administratīvi teritoriālo, jeb reģionālo reformu.

RPR informēja, ka ar Juri Pūci pašvaldību vadība pārrunās ne tikai ieceri par reģionālo reformu, bet arī jautājumus par plānošanas reģionu attīstības modeli, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeli, reģionālās attīstības politiku attiecībā uz "Latvija 2030" mērķteritorijām (piekraste, Rīgas metropoles areāls, Austrumu pierobeža).

Savukārt Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks Vladislavs Vesperis iepazīstinās ar Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027. gadam izstrādes koncepciju, mērķiem un prioritātēm. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji iepazīstinās ar Reģionālās politikas pamatnostādņu izstrādi.

Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomi vada Carnikavas domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Katra no sēdēm tiek veltīta kādai nozīmīgai tēmai reģionā, iniciējot diskusiju ar atbildīgajiem politikas veidotājiem valstī.

Rīgas plānošanas reģionā ietilpst 30 pašvaldības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.