Menu
 

Janvārī sakops Ķekavas parka teritoriju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Janvārī sakops Ķekavas parka teritoriju Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Piektdien SIA "Ķekavas sadzīves servisa centrs" darbinieki sāks Ķekavas parka sakopšanas darbus. Sakopšanas darbi ieplānoti janvārī, lai, iestājoties pavasarim, iedzīvotājiem un viesiem pavērtos sakopta un vizuāli pievilcīga parka ainava.

Kā norāda Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes speciālisti, parka sakopšanas darbos paredzēts veikt gan pameža izkopšanu, gan bojāto, sauso un vēja lauzto koku izciršanu, kas nepieciešama ne tikai iedzīvotāju drošībai, bet arī veselo koku augšanas apstākļu uzlabošanai. Speciālisti stāsta, ka koku ciršanas darbi vislabāk veicami ziemā, kad koki ir bez lapām un to augšana ir apstājusies. Tāpat ziemas laikā ērtāk piekļūt mitrās ieplakās un vietās pie avotiem, lai sakoptu arī šīs zonas.

Ķekavas parka teritorijas sakopšana ir viena no pašvaldības prioritātēm novada vides labiekārtošanas jomā. Pie parka attīstības jautājumiem tiek aktīvi strādāts jau vairākus gadus, izveidotas pastaigām ērtas koka laipas, tāpat ierīkoti soliņi, lai cilvēki varētu atpūsties un baudīt dabu.

2018.gadā Ķekavas parka iekārtošanā īpaši piedomāts pie fizisko aktivitāšu iespējām brīvā dabā. Uzstādīts jauns aprīkojums fizisko aktivitāšu veikšanai, tāpat piedaloties programmas “Par aktīvu dzīvesveidu” konkursā, Ķekavas parkā ierīkots āra trenažieru komplekss. Pērn parka zonā pie autoceļa A7 izbūvēts ielas apgaismojums un uzlabota vides pieejamība jaunajām māmiņām ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Parka sakopšana un attīstīšana turpināsies arī 2019. gadā, konkrēti veicamie darbi tiks noteikti pēc Ķekavas novada budžeta apstiprināšanas, atzīmē pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.