Menu
 

Ķekavas pašvaldība iegādājusies nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas pašvaldība iegādājusies nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai Foto no arhīva

Ķekavas novada pašvaldība ir realizējusi projektu “Nojumes sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai un uzņēmējdarbības veicināšanai Ķekavas novadā”, kas tika iesniegts vietējā rīcības grupā “Partnerība “Daugavkrasts”” Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) apakšpasākuma “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros.

Projekta mērķis ir materiālās bāzes radīšana, lai sekmētu iedzīvotāju palikšanu lauku teritorijā, veicinot iedzīvotāju lietderīgu laika pavadīšanu, izkopjot savas amatniecības prasmes un pārdodot savas preces gadatirgos projekta ietvaros iegādātajās nojumēs. Projekta mērķa sasniegšanai ir iegādātas deviņas nojumes par kopējo summu 4995,00 eiro, informē Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldē.

Projekta ietvaros iegādātās nojumes novada iedzīvotāji varēs izmantot sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai un veicināšanai, amatnieki, mājražotāji un mazie uzņēmēji varēs demonstrēt un pārdot savu preci izstādēs, tirdziņos un gadatirgos, izmantojot iegādātās nojumes. Tās varēs lietot kultūras pasākumu organizēšanai, nodrošinot pēc iespējas plašāku iedzīvotāju iesaistīšanos sabiedriskajās aktivitātēs (tirdziņi, izstādes), brīvdabas koncertos, gadskārtu uzvedumos un sporta aktivitāšu pasākumos. Projekta ietvaros iegādātos nojumes uz vienošanās pamata varēs lietot iedzīvotāji, mājražotāji un amatiermākslu kolektīvi uz Ķekavas novada teritorijā notiekoša sabiedriskā/publiskā pasākuma norises laiku.

Kopējās projekta izmaksas ir 4995,00 eiro, līdzfinansējums projekta realizēšanai no ES ELFLA ir 85% apmērā no projektā pieejamām attiecināmajām izmaksām – 4245,75 eiro. Pašvaldības līdzfinansējums projekta izmaksu segšanai – 749,25 eiro, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.