Menu
 

Par Baldones novada pašvaldības izpilddirektori kļuvusi līdzšinējā pienākumu izpildītāja

  • Autors:  LETA
Par Baldones novada pašvaldības izpilddirektori kļuvusi līdzšinējā pienākumu izpildītāja Foto - arhīvs

Par Baldones novada pašvaldības izpilddirektori apstiprināta līdzšinējā pienākumu izpildītāja, pašvaldības darbiniece Tatjana Tihoņenko, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Ose. Apstiprināšanai amatā virzīta tikai Tihoņenko, un dome lēma atbalstīt viņas kandidatūru.

Tihoņenko ir ilggadēja domes darbiniece, pašvaldības nekustamo īpašumu pārzine. Iepriekš, ieceļot viņu par pienākumu izpildītāju, pašvaldībā pauda, ka speciāliste "ir sevi pierādījusi kā atbildīgu darbinieku, uz kuru var pilnībā paļauties". Tāpat viņa "labi prot strādāt komandā, izprot komandas veidošanas un vadīšanas pamatprincipus".

Jau ziņots, ka 1.decembrī Baldones novada domes ārkārtas sēdē apstiprināta vienošanās, saskaņā ar kuru no amata atbrīvota pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze.

Kā aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone (RA), par vienošanos, kas paredz pašvaldības darba attiecību pārtraukšanu ar Sniedzi, nobalsoja astoņi no 13 uz sēdi atnākušajiem deputātiem. Pavisam domē ir 15 deputāti, bet divi uz sēdi nebija ieradušies.

Opozīcijas deputāte Viola Āboltiņa (LZP) aģentūrai LETA pauda neizpratni par to, kāpēc jautājums par Sniedzes atbrīvošanu no amata bija jāiekļauj ārkārtas sēdes darba kārtībā, ja vienošanās paredzēja darba attiecības ar viņu izbeigt tikai decembra vidū.

Sniedze bija vairākkārt saņēmusi aizrādījumus un arī disciplinārsodu no domes priekšsēdētāja Raimonda Audzera (VL-TB/LNNK, V). Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka domes vadība izpilddirektori bija lūgusi amatu pamest, taču viņa to nav darījusi, līdz panākta abpusējā vienošanās.

To iepriekš apstiprināja arī pati Sniedze, kurai esot pārmests, ka "izpildvara iejaukusies politikā". Viņa gan uzskata, ka noticis tieši pretējais, un politiķi ir iejaukušies izpildvarā, dodot rīkojumus darbiniekiem, apejot izpilddirektori, un tāpēc iestājies "haoss apritē". Sniedze atzina, ka viņai ilgstoši ir nesaskaņas ar domes vadību.

Vēlāk amatam izsludināts konkurss.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.