Menu
 

Ikšķilē atklāta LLU studentu darbu izstāde "Daugavas parka attīstībai Ikšķiles pilsētā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ikšķilē atklāta LLU studentu darbu izstāde "Daugavas parka attīstībai Ikšķiles pilsētā" Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

No 6.februāra līdz 6.martam Ikšķiles tautas namā notiek Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātes studentu darbu izstāde “Daugavas parka attīstībai Ikšķiles pilsētā”. Tajā apskatāmi septiņpadsmit II kursa studentu izstrādātie kursa projekti un četri maģistrantu grupu darbi nekustamā īpašuma “Parka iela 2” teritorijas  labiekārtošanai.

Ikšķiles novada pašvaldības Būvvaldes vadītāja Anda Kauliņa uzskata, ka šī ir domu rosinošā izstāde, lai rosinātu domas ne tikai iedzīvotājiem, bet arī pašvaldībai. Viņa akcentēja, ka jebkura ideja rada jaunas idejas: “Mēs sagaidām, ka iedzīvotāji paudīs savu viedokli un arī argumentēs to. Izstādē ir daudz labu ideju, Protams, jāņem vērā, ka studenti mācās tikai otrajā kursā – viņiem vēl daudz kas nav mācīts, piemēram, par augu sortimentu. Vērts skatīties uz parka izkārtojumu – kur plānota aktīvā un pasīvā zona, arī uz vides objektiem, kas piešķirtu šim parkam identitāti.”

Būvvaldes vadītāja cer, ka izstāde radīs domu vētru un ļaus pašvaldībai izvēlēties labāko risinājumu teritorijas labiekārtošanai.

Ikšķiles novada pašvaldībā pastāstīja, ka vēstures gaitā  nekustamā īpašuma “Parka iela 2” teritorija dēvēta dažādos nosaukumos, kalpojusi dažādiem mērķiem, bet līdz pat mūsu dienām tā saglabājusi savu unikālo vērtību – kokus. Pašvaldības mērķis ir saglabāt šo kultūrvēsturisko  telpu Ikšķiles pilsētā, ne tikai veidojot sakoptu vidi, bet arī akcentējot vēsturi.

Izstādes laikā novada iedzīvotāji tiek aicināti iepazīties ar studentu piedāvātajiem risinājumiem šīs teritorijas  labiekārtošanā, sniegt savu vērtējumu, kā arī izteikt priekšlikumus tālākai parka teritorijas attīstībai.

2014.gadā Ikšķiles novada pašvaldība un LLU noslēdza sadarbības līgumu. Tā ietvaros 2018.gada aprīlī Ikšķilē notika arī Vides un būvzinātņu fakultātes maģistrantūras studentu plenērs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.