Menu
 

Apbalvoti Ķekavas novada Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Apbalvoti Ķekavas novada Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji Foto - Ķekavas novada pašvaldība

7.februārī Depkina muižā norisinājās rotājumu konkursa “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2018” apbalvošanas pasākums, kurā godināti 23 Ķekavas novada konkursa dalībnieki sešās nominācijās. Svinīgajā ceremonijā divās nominācijās – “Iedzīvotāju simpātija” un “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi” – uzvarētāja laurus plūca privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”. Savukārt uzvaru uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu kategorijā jau otro gadu pēc kārtas guva Depkina muiža Rāmavā.

Ķekavas novada pašvaldībā pastāstīja, ka kopumā konkursam bija pieteikti 23 objekti – ar lampiņu virtenēm, gaismas objektiem un Ziemassvētku dekorācijām radoši izpaudās 16 privātmāju un trīs daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji, kā arī privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, kafejnīca “Maxi Pizza”, aktivitāšu norises vieta “TeELPA” un Ķekavas novada pērle – Depkina muiža.

Konkursa dalībnieki sacentās nominācijās “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi”, “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni un lodžijas”, “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas”, “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”, “Ziemassvētku egle”, kā arī papildus nominācijā “Iedzīvotāju simpātija”.

Noteikt konkursa uzvarētājus tika uzticēts īpaši izveidotai komisijai piecu ekspertu sastāvā, kas klātienē novērtēja katra objekta atbilstību svētku tematikai, noformējuma redzamību, māksliniecisko kvalitāti, stila vienotību, oriģinalitāti, atbilstību mērogam un rotātā objekta sakārtotību. Viedokli izteica arī iedzīvotāji, atbalstot savu favorītu interneta aptaujā, kopumā tika saņemti 1846 balsojumi.

Galveno nomināciju uzvarētāji saņēma naudas balvu 160 eiro vērtībā, otrās vietas ieguvēji – 120 eiro vērtībā, trešā vieta – 80 eiro vērtībā, savukārt nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs tika sveikts ar pārsteiguma balvu.

Pēc žūrijas komisijas vērtējuma pirmo vietu individuālo dzīvojamo māju vidū saņēma privātmāja Lavandu ielā 6 Katlakalnā, kurā īpaši radoši izdekorētas tūjas, piešķirot tām burvīgas sarkanas cepures, kas skujkokus padara līdzīgus rūķu ģimenei. Kā norāda komisijas pārstāvji, šī māja patīkami pārsteidza ar īpaši radošu un asprātīgu pieeju dekorācijām, kurās netika izmantotas klasiskās LED lampiņu virtenes.

Kategorijā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni un lodžijas” uzvara piešķirta spožajam balkonam Gobu ielā 1-110, Baložos, kura spilgtās lampiņu virtenes pamanāmas pat no liela attāluma.

Jau otro gadu pēc kārtas uzvaras laurus uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu kategorijā ieguva Depkina muiža Rāmavā, kuras svētku noskaņas raisošie rotājumi priecēja ikvienu muižas viesi. Iestājoties tumsai, muižas dekorācijas turpināja radīt siltas un mājīgas emocijas, ko atzinīgi novērtējusi gan komisija, gan iedzīvotāji.

Par skaistāko Ziemassvētku egli atzīta izgreznotā egle pie nekustamā īpašuma “Veisi”, kā norāda mājas saimnieks, gandrīz 8 metrus raženās egles rotāšana jau ir kļuvusi par tradīciju, kas prasa īstu komandas darbu un saliedētību.

Divas balvas ieguva privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, kas uzvarēja gan nominācijā “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”, gan iedzīvotāju simpātijas balsojumā, kur pamatskola saņēma 330 balsis no visiem 1846 saņemtajiem balsojumiem. Skolas audzēkņi konkursam pievērsušies ar lielu aizrautību un rūpību, jo paši gatavojuši dekorācijas- papīra sniegavīrus, kas ietērpti dažādos tērpos un aksesuāros.

Svinīgās apbalvošanas pasākumā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire uzsvēra gaismas un rotājumu nozīmi, kas ir īpaši simboliska tieši decembrī, kad visi tik ļoti alkstam pēc svētku, miera un brīnumu sajūtas: “Aicinu novadniekus arī turpmāk radīt tādu vidi mums apkārt, kas iepriecinātu gan mūsu tuvākos cilvēkus, gan ikvienu novadnieku, kas garāmejot ieskatās mūsu sētās, logos un pagalmos! Rūpēsimies un padarīsim skaistākas mūsu mājas, novadu un valsti!”

Vairāk fotogrāfiju no pasākuma skatiet šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.