Menu
 

Raidījums: Mikroautobusu pārvadājumu līgums "Rīgas satiksmei" var nest 6-7 miljonu eiro lielus zaudējumus

  • Autors:  LETA
Raidījums: Mikroautobusu pārvadājumu līgums "Rīgas satiksmei" var nest 6-7 miljonu eiro lielus zaudējumus Foto - Rīgas mikroautobusa satiksme

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) un pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) līgums par tiesībām galvaspilsētā pārvadāt pasažierus ar mikroautobusiem varētu pašvaldības uzņēmumam nest 6-7 miljoni eiro zaudējumus, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga", atsaucoties uz RS pagaidu vadītāja Anrija Matīsa aplēsēm.

Jaunais līgums ir spēkā no pagājušā gada decembra. Viena pasažiera pārvadāšana mikroautobusā tagad izmaksā 1,34 eiro, bet pasažieriem biļetes cena nemainās – par braucienu jāmaksā 1,15 eiro. Starpību jāpiemaksā pasūtītājam jeb RS, kas gadā pēc Matīsa aplēsēm varētu būt 6-7 miljoni eiro.

Turklāt pašvaldība ir atļāvusi 14 mikroautobusu maršrutos braukt arī skolēniem un pensionāriem, par kuru braucieniem maksā pilsēta. Ieņēmumi no šiem pasažieriem iet secen RS kasei, tāpēc uzņēmuma zaudējumi no apakšuzņēmuma darbības esot vēl lielāki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.