Menu
 

Mārupes vidusskolas jaunajā korpusā nosvinēti spāru svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mārupes vidusskolas jaunajā korpusā nosvinēti spāru svētki Foto - Mārupes novada pašvaldība

13.februārī, atzīmējot apjomīgāko būvniecības darbu pabeigšanu, Mārupes vidusskolas jaunajam korpusam tika svinēti Spāru svētki. Plānots, ka mācības jaunajā korpusā sāksies 2019. gada 1.septembrī, vēsta Mārupes novada pašvaldība.

“Spāru svētki ir apliecinājums tam, ka jaunās skolas ēkas būvniecības darbi virzās uz priekšu, tāpēc vēlos pateikties visiem šajā projektā iesaistītajiem par līdz šim ieguldīto darbu. Vēl daudz darāmā, taču jumta korē šodien uzvilktais vainags liecina par to, ka jau septembrī skolēni varēs uzsākt mācības kvalitatīvās un mūsdienīgās telpās,” sveicot klātesošos, teica Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs. “Esam gandarīti par iespēju skolas jaunā korpusa būvniecībai piesaistīt Eiropas fondu līdzekļus, tādējādi ātrāk risinot jautājumu par telpu trūkumu skolā. Lai mums izdodas šo projektu īstenot kvalitatīvi un laikā.”

Klātesošie izstaigāja jaunā korpusa telpas un iepazinās ar līdz šim paveikto. Šobrīd ēkā jau daļēji izbūvēta kanalizācija, apkure un ventilācija, sākts darbs pie starpsienu izbūves.

Skolas pārbūvei pašvaldība radusi iespēju piesaistīt Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu 2 778 494 eiro apmērā, ievērojami samazinot pašvaldības pašas ieguldījumu šāda vērienīga projekta realizācijai.

Jaunajā korpusā paredzēts izveidot 13 klašu telpas (mājturības klases zēniem un meitenēm, divas vizuālās mākslas un divas mūzikas klases, divus dabaszinību kabinetus, trīs svešvalodu kabinetus, ģeogrāfijas un latviešu valodas kabinetus), telpas skolas atbalsta personālam, aušanas nodarbībām, jaunu semināru un izstāžu zāli, kā arī dažādas mācību procesam nepieciešamas palīgtelpas un sanitāros mezglus.

Ēkas būvniecības darbi tika uzsākti pagājušā gada jūnijā. Būvdarbus veic SIA “Torensberg”, projektētājs SIA “Ozola &Bula, arhitektu birojs”, būvuzraudzību veic SIA “Būves un būvsistēmas”.

Projekta provizoriskās kopējās izmaksas ir 3,4 miljoni eiro, t.sk. Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums 2,7 miljoni eiro un valsts budžeta dotācija 55,6 tūkstoši eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.