Menu
 

Olaines novada pašvaldība šogad ieplānojusi 3,2 miljonu eiro aizņēmumus

  • Autors:  LETA
Olaines novada pašvaldība šogad ieplānojusi 3,2 miljonu eiro aizņēmumus Foto - arhīvs

Olaines novada pašvaldība vairāku projektu īstenošanai šogad aizņemsies 3,2 miljonus eiro, liecina domes apstiprinātie saistošie noteikumi par 2019.gada budžetu. Pašvaldības budžeta ieņēmumi šogad ieplānoti 22 156 864 eiro apmērā, kas ir par teju 5% vairāk, nekā plānots pērn.

Budžets apstiprināts ar deficītu, jo tēriņi ieplānoti lielāki par ieņēmumiem, sasniedzot 25 212 531 eiro.

Lai segtu projektu īstenošanas izdevumus, apstiprināts arī aizņēmumu plāns, un to apjoms šogad varētu sasniegt 3 242 836 eiro. Līdzekļi nepieciešami pašvaldības ēkas siltināšanai, izveidojot tajā bērnudārzu, sociālās aprūpes centra ēkas energoefektivitātes palielināšanai, kā arī infrastruktūras uzlabošanai uzņēmējdarbības attīstībai Rūpnīcu ielā. Aizņēmums paredzēts arī SIA "Zeiferti" pamatkapitāla palielināšanai, lai uzņēmums varētu īstenot ūdenssaimniecības attīstības projektu.

Visvairāk līdzekļu - 10 048 165 eiro jeb teju 41% - pašvaldība atvēlējusi izglītības jomai. Pašvaldība apstiprinājusi izdevumus izglītības iestāžu uzturēšanai, atalgojumam, vietu nodrošināšanai privātajos bērnudārzos. Tāpat apstiprināti tēriņi sešgadīgo grupu izveidei Olaines 2.vidusskolā, aktu zāles remontam 1.vidusskolā, stipendijām sekmīgākajiem vidusskolēniem un citiem mērķiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.