Menu
 

Ķekavas novadā paaugstina līdzfinansējumu par bērniem privātajos bērnudārzos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com. Infografika: Ķekavas novada pašvaldība Foto: pixabay.com. Infografika: Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada dome apstiprinājusi jaunus pašvaldības līdzmaksājuma apmērus par bērniem privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Barkāne.

Ņemot vērā Ministru kabineta noteikumos “Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei” minēto, Ķekavas novada pašvaldība ir veikusi vienam izglītojamam nepieciešamo vidējo izmaksu pārrēķinu.

Pamatojoties uz veiktajiem aprēķiniem, privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm 2019. gadā noteikts šāds līdzfinansējuma apmērs:

  • par bērnu no pusotra gada līdz četru gadu vecumam – 262,75 eiro mēnesī (iepriekš 232 eiro);
  • par bērnu, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, – 193,42 eiro mēnesī (iepriekš 167 eiro).

Ķekavas novada pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu vidēji 250 bērniem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem, kā arī aptuveni 30 piecus līdz sešus gadus veciem bērniem, kas apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes, skaidro L. Barkāne.

Pašvaldībai 2019. gadā spēkā ir arī divi deleģēšanas līgumi ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm – SIA “Gaismas tilts 97”, kas nodrošina 60 vietas pirmsskolas vecuma bērniem Ķekavā, un SIA “Remido”, kas nodrošina 48 vietas pirmsskolas vecuma bērniem filiālē “Zemene” Baložos un “Mazā lāsīte” Titurgā, tādējādi nodrošinot vēl 108 bērniem iespēju apmeklēt bērnudārzu par pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Turpinot atbalstīt aukļu pakalpojumu pieejamību, arī turpmāk, ja bērnam no pusotra gada vecuma nebūs nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, Ķekavas novada pašvaldība apmaksā ikmēneša kompensāciju 156 eiro apmērā, norāda L. Barkāne. Tāpat viņa atgādina, ka pašvaldība nodrošina 50 eiro ikmēneša līdzfinansējumu tiem Ķekavas novadā deklarētajiem bērniem, kuri mācās privāto pamatskolu 1.–9. klasē. Lai saņemtu atbalstu, vecākam ir jāiesniedz pašvaldībā pieteikums/iesniegums atbalsta saņemšanai un līguma kopija ar privāto izglītības iestādi.

Kopējais Ķekavas novada pašvaldības nodrošinātais atbalsts ģimenēm ar pirmsskolas vecuma bērniem, salīdzinot ar 2018. gadu, pieaudzis par 200 tūkstošiem eiro, 2019. gadā sastādot gandrīz divus miljonus eiro, vēsta L. Barkāne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.