Menu
 

VARAM un Valsts kontrole sadarbosies pašvaldību darbības uzraudzības jomā

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) ceturtdien tikās ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu, lai apspriestu darāmo darbu apjomu, veicot administratīvi teritoriālo reformu, un Valsts kontroles revīzijās konstatētos labas pārvaldības riskus pašvaldībās. Valsts kontroliere un ministrs vienojās apmainīties ar informāciju par augsta riska jomām, kurās būtu nepieciešama papildu uzraudzība.

“Ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu vienojāmies stiprināt pašvaldību darbības uzraudzību. Esmu gandarīts, ka vienojāmies apmainīties ar informāciju un kopā strādāt, lai pašvaldību darbs atbilst likumam un tās strādātu iedzīvotāju interesēs,” ministrijas paziņojumā citēts J.Pūce.

Savukārt valsts kontroliere E.Krūmiņa paudusi gandarījumu, ka ministrija un Valsts kontrole ir vienisprātis – nepieciešami teritoriālās pārvaldes uzlabojumi: “Vairāku gadu laikā esam saskatījuši dažādas sistēmiskas problēmas pašvaldībās un ceram, ka nepieciešamie uzlabojumi patiesi balstīsies iedzīvotāju interesēs, raugoties plašāk par pašvaldību robežu pārvilkšanu.”

Ministrs ar valsts kontrolieri pārrunāja sadarbības pilnveidošanu, līdz šim atklātās nepilnības un arī pārkāpumus vairākās pašvaldībās, kā arī kapitālsabiedrību pārvaldību tajās. Tāpat tikšanās laikā tika pievērsta uzmanība tam, lai kopīgi spriestu par veidiem kā veiksmīgāk uzraudzīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārziņā esošo iestāžu darbu.

Jau ziņots, ka 15.februārī VARAM pieprasīja paskaidrojumus no Rīgas pilsētas pašvaldības par Valsts kontroles 18.janvāra likumības un lietderības revīzijas “Vai Rīgas pilsētas transporta infrastruktūras, tajā skaitā autostāvvietu izbūve, rekonstrukcija un uzturēšana notiek atbilstoši normatīvo aktu prasībām, plānveidīgi, efektīvi un ekonomiski?” ziņojumā minētajiem pārkāpumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.