Menu
 

Linkaits un Ropažu novada dome vienojas par ceļa posma Rīga – Ērgļi atjaunošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, piektdien tiekoties ar Ropažu novada domes priekšsēdētāju Zigurdu Blausu un pašvaldības izpilddirektori Signi Grūbi, vienojušies par to, ka reģionālās nozīmes ceļa Rīga – Ērgļi (P4) būvniecība sāksies 2021. gadā.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) pērn decembrī izsludināja iepirkumu “Rīga–Ērgļi (P4) posma (14,9.-30,3. km) no Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) līdz pagriezienam uz Ropažiem būvniecības projekta izstrādi. Savukārt martā paredzēts slēgt līgumu par projektēšanu. Tas nozīmē, ka būvprojekta izstrādei paredzētas 420 dienas, bet autoceļa pārbūve varētu sākties apmēram pēc diviem gadiem, pavēstīja Satiksmes ministrijā.

Posms ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, vidējā diennakts satiksmes intensitāte tur ir 3000 automašīnas, no kurām ap 25 % ir kravas transports. Posms ir īpaši svarīgs Pierīgai, Ogres, Ērgļu, Mālpils un Ropažu novadiem.

Konkrētā būvprojekta ietvaros paredzēta esošā autoceļa seguma un krustojuma pārbūve, kā arī autobusu pieturvietu sakārtošana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.