Menu
 

SM: "Rīgas satiksmes" maršrutu pagarināšana uz Pierīgu varētu ietaupīt valsts līdzekļus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagarinot SIA "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutus uz Pierīgu, iespējams, valsts finansējuma apmērs attiecīgo maršrutu apkalpošanai varētu tikt mazināts, un ietaupītie līdzekļi varētu tikt novirzīti iedzīvotāju mobilitātes iespēju palielināšanai citās teritorijās, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Iveta Kancēna.

Pašreiz SM un "Rīgas satiksme" savstarpēji apmainās ar informāciju un analizē ieguvumus, riskus un izmaksas gadījumā, ja tiktu paplašināta "Rīgas satiksmes" apkalpojamā teritorija Pierīgā, samazināts reģionālo autobusu pārvadājumu apjoms un palielināti vilcienu pārvadājumi.

Autotransporta direkcijas (ATD) eksperti kopā ar "Rīgas satiksmi" pēta arī finansiālo ietekme dažādiem Pierīgas virzieniem, lai var novērtēt, vai šāds solis, proti, "Rīgas satiksmes" maršrutu pagarināšana Pierīgā ir izskatāms un akceptējams. Svarīgi, lai sabiedriskā transporta sistēma būtu ērta pasažieriem un pēc iespējas izdevīgāka valsts budžetam.

"Jāņem vērā, ka "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutu pagarināšana Pierīgas iedzīvotājiem var sniegt biežāku pieturvietu pārklājumu, lielāku transportlīdzekļa ietilpību, tādējādi vienlaikus ļaujot apkalpot lielāku pasažieru plūsmu. Taču biežāku pieturvietu pārklājums daļai pasažieru var nozīmēt arī ilgāku ceļu līdz galapunktam," skaidroja Kancēna.

Pagarinot "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutus uz Pierīgu, iespējams, valsts finansējuma apmērs attiecīgo maršrutu apkalpošanai varētu tikt mazināts, un ietaupītie līdzekļi varētu tikt novirzīti iedzīvotāju mobilitātes iespēju palielināšanai citās teritorijās. Taču tikai datu un finanšu analīzes rezultāts ļaus secināt, vai minētais priekšlikums par "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutu pagarināšanu Pierīgā ir realizējams, pauda ministrijas pārstāve.

Jau ziņots, ka ceturtdien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss, atbildot uz deputātu jautājumiem, pastāstīja, ka patlaban notiek aktīvas sarunas ar SM par to, lai "Rīgas satiksmes" maršruti varētu apkalpot arī Pierīgā kursējošos maršrutus un tuvākajā laikā varētu būt zināms uz kurieni un kādos apjomos sāks kursēt arī pašvaldības sabiedriskais transports.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.