Menu
 

Velo infrastruktūrā Jūrmalā ieguldīs teju pusmiljonu eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Šogad Jūrmalas pašvaldība turpinās izbūvēt, projektēt un remontēt veloceliņus, kā arī izvietot velonovietnes. Pašvaldības budžetā tam paredzēti 483 tūkstoši eiro. 

Būtiskākie ieguldījumi tiek plānoti jauna veloceliņa izbūvei Babītes ielā, posmā no dzelzceļa līdz Priedaines satiksmes mezglam, liecina Jūrmalas pašvaldības informācija. Veloceliņa izbūves darbi Babītes ielā tiks uzsākti pēc SIA “Jūrmalas ūdens” ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūves būvdarbu pabeigšanas, šā gada rudenī.

Velotīkla sakārtošana visā pilsētā tiks veikta pakāpeniski, plānojot darbus tā, lai tuvāko gadu laikā jūrmalnieki un pilsētas viesi ar velosipēdu varētu ērti izbraukt cauri visai pilsētai. Apjomīgākie darbi, atjaunojot veloceliņu 11 kilometru garumā no Babītes robežas Jūrmalas virzienā līdz Priedainei, paredzēti 2020.–2021. gadā.

Pērn tika atjaunots veloceliņš Strēlnieku prospektā no Lielupes ielas līdz Upes ielai kopumā aptuveni trīs kilometru garumā. Šogad plānots izstrādāt projektu, lai rastu labākos risinājumus, kā jauno veloceliņu savienot ar Kāpu ielu un Dubultu satiksmes mezglu. Šim nolūkam tiks izstrādāts būvprojekts veloceliņa izbūvei posmā no Mūzikas ielas līdz Kāpu ielai. Izbūvēt veloceliņu tur paredzēts nākamgad. Tāpat plānots sakārtot pastaigu celiņu kāpu zonā Bulduros aptuveni divu kilometru garumā, lai arī tur varētu ērti pārvietoties kā ar velosipēdu, tā pastaigājoties.

Vasaras sākumā pilsētā plānots izvietot 23 velonovietnes, 11 no tām atradīsies pludmalēs. Budžetā šim nolūkam paredzēts 31 tūkstotis eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.