Menu
 

Baldones novada pašvaldības budžeta deficīts sasniedz 1,9 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Baldones novada pašvaldības budžeta deficīts 2019.gadā varētu sasniegt 1,9 miljonus eiro, liecina pašvaldības saistošie noteikumi. Pašvaldība aplēsusi, ka tās ienākumi varētu būt 6,7 miljoni, bet izdevumi sasniegs 8,6 miljonus eiro, radot 1,9 miljonu eiro aizņēmumu. Lai segtu tēriņus, pašvaldība plāno 1,2 miljonu eiro aizņēmumus Valsts kasē.

Lielākais izdevumu apjoms 2019.gadā ir izglītībai - 3,9 miljoni eiro jeb 45% no kopējiem izdevumiem. Pārējie izdevumi tiek sadalīti šādām jomām: teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai 1,8 miljoni eiro, kultūrai un sportam 616 130 eiro, vides aizsardzībai un atkritumu apsaimniekošanai 980 320 eiro, sociālajai aizsardzībai 603 311 eiro, vispārējiem valdības dienestiem 498 910 eiro un sabiedriskās kārtības un drošības pakalpojumiem - 168 000 eiro.

Viens no būtiskākajiem investīciju projektiem, ko plānots turpināt 2019.gadā, ir SIA "BŪKS" realizējamais projekts "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības projekts Baldones pilsētā". Projekta mērķis ir attīstīt sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu izmantošanu, uzlabot pieejamību un kvalitāti, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi, samazinot vides piesārņojumu un ūdenstilpju eitrofikāciju Baldones novada ūdenssaimniecības aglomerācijas zonā un veicināt Eiropas Savienības direktīvu prasību izpildi ūdenssaimniecības jomā. Īstenojot ieceri, plānota kanalizācijas un ūdenssaimniecības tīklu būvniecība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.