Menu
 

Olaines stadiona futbola laukumam būs jauns segums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Olaines novada pašvaldība noslēgusi vienošanos ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) par mākslīgā seguma maiņu futbola laukumā Olaines stadionā. Vienošanās paredz, ka stadionā tiks izveidota LFF I kategorijas futbola stadionu prasībām atbilstoša infrastruktūra ar mūsdienu prasībām atbilstošu sintētisko futbola laukuma segumu.

Kā informēja pašvaldībā, projekta mērķis ir veicināt sabiedrības, skolas vecuma bērnu, veselīgu dzīvesveidu, iesaistot viņus dažādās aktivitātēs gan izglītības procesa ietvaros, gan ārpus izglītības procesa pašorganizēšanās ceļā, nodrošinot viņiem brīvu un netraucētu pieeju sporta laukumam, lai to izmantotu ar aktīvo dzīvesveidu saistītām aktivitātēm.

Projekta ietvaros tiks demontēts esošais futbola laukuma segums, paplašināta un koriģēta futbola laukuma pamatne atbilstoši LFF prasībām – 110 m x 73 m. Latvijas Futbola federācija uzstādīs jaunu sintētiskā futbola laukuma segumu, bet pašvaldība izbūvēs jaunas ģērbtuves un uzlabos laukuma apgaismojumu.

Esošais futbola laukums tika ieklāts pirms desmit gadiem – 2009.gadā, atgādina Olaines novada pašvaldība. Laukuma segums savu laiku ir nokalpojis, un tas ir jāmaina, lai uz tā varētu kvalitatīvi nodarboties ar futbolu. Plānā ietilpst ne tikai seguma maiņa, bet arī paša stadiona labiekārtošana un laukuma izmēra pielāgošana UEFA starptautiskajām prasībām. Tas dos iespēju stadionā aizvadīt ne tikai pašmāju līmeņa spēles, bet pretendēt arī uz starptautisku spēļu un turnīru organizēšanu. Darbi tiks uzsākti šajā vasarā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.