Menu
 

Pašvaldības teritorijā Baložos veikti sakopšanas darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ķekavas novada pašvaldība Foto: Ķekavas novada pašvaldība

Ņemot vērā, ka Ķekavas novada pašvaldība ir apzinājusi tai piederošos nesakoptos īpašumus, tā pakāpeniski finansējuma ietvaros un prioritārā secībā veic savu teritoriju sakopšanu. Arī degradētā, ar krūmiem un kokiem aizaugusī teritorija Baložos, kuru negodprātīgie iedzīvotāji iecienījuši kā sadzīves atkritumu izmešanas vietu, jau ilgstoši nav tikusi kopta. 

Tāpēc šogad, martā, pašvaldības uzdevumā tās kapitālsabiedrība “Ķekavas Sadzīves servisa centrs” veica minētās pašvaldības teritorijas sakopšanu – no krūmiem un kokiem tika attīrīta ceļa nomale, grāvis un grāvja nogāzes, informē Ķekavas novada pašvaldības Administratīvajā pārvaldē.

Par teritorijas sakopšanu un koku izciršanu ārpus meža teritorijas šogad janvārī ir saņemta arī Ķekavas novada pašvaldības atļauja, kuru izsniedza Īpašumu pārvalde, kas pēc pārvalžu izveides ir atbildīgā par minēto atļauju izsniegšanu. 

Veiktie sakopšanas darbi ir notikuši daļā no pašvaldības īpašuma Dzelzs ielā 32, kas atbilstoši teritorijas plānojumam ir definēta kā plānotā jauktas sabiedrisko un darījumu objektu teritorija. Ņemot vērā domes lēmumu, šajā teritorijā plānots nākotnē izveidot tehniskās jaunrades parku, stāsta pašvaldības pārstāvji.

Šajā virzienā strādājot, dome šobrīd ir piesaistījusi jau pirmo uzņēmumu – SIA "SPH Engineering" –, kas vēlas izmantot šo pašvaldības teritoriju dronu izmēģinājumiem. Tāpat šajā teritorijā novada iedzīvotājiem un citiem interesentiem būs iespēja nodarboties ar lidmodelisma, drona un bezpiltota lidaparātu izklaides iespējām. Pašvaldība aicina atsaukties arī citus uzņēmumus, kuriem ir nepieciešamība pēc drošas vietas dronu izmēģinājumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.