Menu
 

"Latvijas autoceļu uzturētājs" salabojis bīstamās bedres 9764 kvadrātmetru platībā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai novērstu avārijas situācijas un nodrošinātu satiksmes drošību, VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs“ (LAU) šogad veicis satiksmei bīstamo bedru remontu 9764 kvadrātmetru apjomā. Grants ceļu caurbraucamības uzlabošanai greiderēšana veikta 5056 km apjomā.

LAU skaidro, ka par satiksmei bīstamām tiek uzskatītas tādas bedres asfalta segumos, kuru laukums lielāks par 0,1 m2 (apmēram 32 cm x 32 cm) un tās ir dziļākas par pieciem centimetriem. Saņemot informāciju par satiksmei bīstamu bedri, uz A uzturēšanas klases autoceļiem tās tiek labotas 24 stundu laikā, B uzturēšanas klases autoceļiem – piecu diennakšu laikā, C uzturēšanas klases ceļiem – nedēļas laikā un D uzturēšanas klases ceļiem – divu nedēļu laikā.

Lietus nokrišņu un sniega kušanas rezultātā daudzviet grants autoceļi pārmitrinās, tie zaudē nestspēju, kā rezultātā veidojas bedres un iesēdumi. Iestājoties šķīdonim, LAU galvenais uzdevums ir nodrošināt valsts grants autoceļu caurbraucamību. Šķīdoņa laikā ceļu lietotājiem jārēķinās, ka uz grants autoceļiem arī pēc nesen veiktiem ikdienas uzturēšanas darbiem braukšanas apstākļi var būt apgrūtināti.

Greiderēšanas darbi uz grants autoceļiem ir iespējami pie optimāla mitruma, kad grants segums ir apžuvis. LAU apseko valsts autoceļus un tiklīdz tiek konstatēts, ka autoceļa tehniskais stāvoklis un mitrums ir atbilstošs, lai autoceļš netiktu bojāts ar remontdarbos nepieciešamo tehniku, tiek uzsākti greiderēšanas darbi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.