Menu
 

Aicina piedalīties jaunā Ķekavas novada teritorijas plānojuma publiskajā apspriešanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība no 18. marta līdz 29. aprīlim aicina iedzīvotājus un nekustamo īpašumu īpašniekus iesaistīties publiskās apspriešanas norisē, iepazīstoties ar sagatavoto Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakciju un Vides pārskata projektu, apmeklējot publiskās apspriešanas sanāksmes un sniedzot priekšlikumus par teritorijas plānojuma risinājumiem.

Kopumā pašvaldība iecerējusi publiskās apriešanas sapulces astoņas vietās visā Ķekavas novadā, un pirmā notiks jau 21. martā Doles tautas namā Ķekavā (akcents būs vērsts uz šādām apdzīvoto vietu teritorijām – Plakanciemu, Mellupiem, Dzērumiem un Jenčiem). 26.martā sapulce plānota Baložos (Krustkalni, Lapenieki), 27.martā Daugmalē (Daugmale, Dzintari, Bērzmente) un 28.martā Ķekavā (Alejas, Krogsils, Vimbukrogs, Skujnieki). 2.aprīlī sapulce paredzēta Baložos (Baloži), 3.aprīlī Katlakalnā (Katlakalns, Rāmava, Valdlauči), 9.aprīlī Ķekavā (Jaunsils, Pulkarne, Saulgoži) un 10.aprīlī vēlreiz Ķekavā (Ķekava, Odukalns), pavēstīja Ķekavas novada domē.

Teritorijas plānojums ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi. Savukārt izstrādātais Vides pārskats ir dokuments, kurā kompleksi vērtēta Ķekavas novada teritorijas plānojuma ieviešanas iespējamā ietekme uz vidi.

Jaunā Ķekavas novada teritorijas plānojuma izstrādes mērķis ir veidot pamatu ilgtspējīgai, efektīvai un racionālai novada teritorijas un tās resursu izmantošanai, pamatojoties uz Ķekavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030. gadam un ņemot vērā normatīvajos aktos par teritorijas plānošanu, izmantošanu un apbūvi noteiktās prasības.

Kopš teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanas līdz šim brīdim saņemti aptuveni 500 priekšlikumi teritorijas plānojuma grafiskās daļas un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu izstrādei, kas iespēju robežās ņemti vērā, sagatavojot Ķekavas novada teritorijas plānojuma redakciju, kura šobrīd ir nodota iedzīvotājiem publiskajai apspriešanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.