Menu
 

Aprīlī sāks Ostvalda kanāla atjaunošanas darbus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - lv.wikipedia.org Foto - lv.wikipedia.org

No aprīļa līdz novembra vidum  VSIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” veiks Ostvalda kanāla ūdensnotekas atjaunošanas darbus 9,18 km garumā, liecina informācija Ķekavas novada pašvaldības mājaslapā. Pirms darbu uzsākšanas tiks informēti apkārtējo zemju īpašnieki.

Šobrīd Ostvalda kanāls nenodrošina pietiekamu ūdens noteci un drenāžas darbību piegulošajās meža un lauksaimniecības teritorijās. Tā gultne būtiski piesērējusi un aizaugusi,  daļa caurteku stipri bojātas, kā arī kanāla gultnē ir vairāki bebru aizsprosti. Paredzēts novākt apaugumu ūdensnotekas gultnē un ekspluatācijas aizsargjoslā, kas ietver arī koku un krūmu izciršanu,  pārtīrīt gultni ar ekskavatoru un izrakto grunti izlīdzināt.

Gultnes rakšanas darbos būs noteikts pārtraukums zivju nārsta laikā no 1. aprīļa līdz 10. jūnijam.

Ostvalda kanāls ir valsts nozīmes mežu meliorācijas sistēmas galvenā notece Ķekavas novadā. Izveidots pēc 1898. gada tā laika Rīgas pilsētas mežu pārvaldnieka Eižena Ostvalda (1851-1932) aizsāktās piepilsētas mežu nosusināšanas sistēmas vajadzībām. Par kanāla sākumu var uzskatīt grāvju sateci starp Baložiem un Medemciemu. Kanāls novada uz Daugavu ūdeni no 40 km² lielas meliorētas platības starp Ķekavu, Plakanciemu un Olaini.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.