Menu
 

Noslēgušies Siguldas 1.pamatskolas pirmās kārtas rekonstrukcijas būvdarbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Pērn rudenī tika uzsākta Siguldas 1.pamatskolas rekonstrukcija, kas norisināsies trīs kārtās. Šobrīd pabeigti pirmās kārtas būvdarbi, kurus par vairāk nekā 200 tūkstošiem veica SIA “Siguldas būvmeistars”. Pašvaldībā informēja, ka kopumā Siguldas 1.pamatskolas ēkas sakārtošanai paredzēti vairāk nekā 3 miljoni eiro. 

Pirmās kārtas būvdarbu laikā skolas pirmajā stāvā blakus aktu zālei izbūvēti divi jauni mūzikas kabineti un foajē, kas tos savieno. Lai kabinetus nodrošinātu ar dienas gaismu, ēkas fasādē izbūvēti seši jauni logi, savukārt lai panāktu izcilas akustiskās īpašības, tajos ir uzstādīti skaņu absorbējoši griestu un sienu paneļi. 

Lai radītu patīkamu un drošu mācību vidi, skolas pagrabstāvā pārplānoti un izremontēti divi zēnu mājturības kabineti un noliktava. Mājturības kabinetos izbūvēti jauni logi un durvis, izveidota jauna ventilācijas, apgaismes un ugunsdrošības sistēma. Papildus minētajiem darbiem veikta apkures sistēmas pārbūve, tai skaitā nomainīti visi radiatori skolas aktu zālē. Veikts arī bojātās aktu zāles sienas daļas remonts.

 Siguldas 1.pamatskolas rekonstrukcijas darbi turpināsies šī gada vasarā, laikā, kad skolā nenotiek mācības, tādējādi netraucējot mācību procesu.

Otrās kārtas būvdarbu laikā paredzēti pagrabstāva un pirmā stāva iekštelpu remontdarbi –sienu demontāža, dzelzsbetona, metāla un koka konstrukciju montāža, sienu un starpsienu izbūve un logu nomaiņa visā ēkā. Skolas ēkas pārbūves otrajā posmā iekļauta arī virtuves un ēdnīcas bloka pārbūve, jaunu klašu telpu un labierīcību izbūve, kā arī iekšpagalma kāpņu atjaunošana. Skolas telpas kļūs pieejamas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ēkā tiks veikti elektromontāžas darbi, apkures, ventilācijas un vājstrāvu sistēmas pārbūve.

Skolas pārbūves trešajā kārtā tiks veikta ēkas fasādes un jumta siltināšana, otrā un trešā stāva pārbūve. Otrajā stāvā tiks izbūvēta mūsdienīga dabaszinību klase un bibliotēkas bloks, izmaiņas skars arī skolas administrācijas telpas. Savukārt trešajā stāvā tiks izbūvēts ķīmijas un bioloģijas kabinets, fizikas kabinets, informātikas klases un citas telpas. Skolas pārbūves trešajā kārtā tiks labiekārtota arī skolas teritorija – izbūvēts auto stāvlaukums, nobruģēta un apzaļumota teritorija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.