Menu
 

Aprīlī Siguldā sāksies skolēnu pieteikšanās darbam vasaras brīvlaikā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

No 10. līdz 30.aprīlim notiks skolēnu pieteikumu pieņemšana uz izvēlētajām darbavietām, kuras arī šogad Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, piedāvās skolēnu vasaras nodarbinātības projektā.

Tā laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes būs skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā. Siguldas novada pašvaldība projekta īstenošanai paredzējusi 67 000 eiro.

Šogad darbavietas piedāvā 49 uzņēmēji un 20 pašvaldības iestādes un struktūrvienības, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības mājaslapā. Skolēniem vecumā no 13 gadiem (13 gadi plānotajā nodarbinātības laikā) līdz 14 gadiem būs iespēja strādāt divas nedēļas pašvaldības iestāžu un struktūrvienību nodrošinātajās darbavietās. Savukārt skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem darbavietas mēneša garumā nodrošinās novada uzņēmēji.

Piesakoties darbam, skolēniem būs jānorāda savas prasmes un iemaņas, kā arī motivācija darbam. Pieteikumos skolēniem prioritārā kārtībā būs jāatzīmē trīs vēlamās darbavietas, izvēloties no pašvaldības apkopotā vakanču saraksta: skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem jāizvēlas darbavietas pašvaldības struktūrvienībās un iestādēs; bet skolēniem no 15 līdz 19 gadiem – darbavietas uzņēmumos.

Skolēnu pieteikumos norādīto informāciju un deklarēto dzīvesvietu pārbaudīs pašvaldības speciālisti. Skolēnu atlasi konkrētām darbavietām, pamatojoties uz norādītajām prioritārajām darbavietām skolēnu pieteikuma anketās un motivāciju strādāt uzņēmumā, veiks pašvaldības izveidota darba grupa un potenciālie darba devēji. Skolēniem, kuriem prioritārajā secībā norādītajos uzņēmumos darbavietas uzņēmēji nevarēs nodrošināt, tiks piedāvātas vakances citos uzņēmumos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.