Menu
 

Vangažos atsākas Gaujas ielas remontdarbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Inčukalna novada pašvaldība Foto - Inčukalna novada pašvaldība

27.martā Vangažu pilsētā Inčukalna novadā atsākās Gaujas ielas remontdarbi, kas turpināsies līdz pat augustam. Novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uztvert neērtības, kas būs saistītas ar ielas remontu, ar sapratni un iecietību, jo remontdarbi tiek veikti mūsu pašu labā, lai darbu noslēgumā Vangažos būtu skaista, ērta un sakārtota centrālā iela.

Vangažu pilsētas pārvaldes Vadītājs Juris Jakubovskis informēja, ka remontdarbi sāksies no tās vietas, kur tie beidzās pagājušā gada rudenī, proti, Priežu ielas krustojumā. Ielas remonts tiks īstenots pa posmiem no Priežu ielas caur Vangažiem līdz A2 šosejai.

Ņemot vērā to, ka darbi notiks pa posmiem, tad arī attiecīgi satiksmes ierobežojumi tiks noteikti katram posmam atsevišķi. Posmu secība plānota sekojoša: 1) Priežu iela - Smilšu iela; 2) Smilšu iela - Vidzemes iela; 3) Vidzemes iela - Meža iela; 4) Meža iela - iebrauktuve uz Kadiķiem; 5) iebrauktuve uz Kadiķiem - Vidzemes šoseja. Katra posma izbūves laikā ielās būs izliktas attiecīgas ceļazīmes saskaņā ar apstiprinātajam satiksmes organizācijas shēmām.

Ielas remonta laikā iedzīvotājiem nāksies saskarties ar grūtībām. “Gribētu jau laikus lūgt dažus zināmus vangažniekus tomēr nepārkāpt remonta laikā izvietoto ceļa zīmju prasības, kā tas reizēm notika pagājušajā sezonā, kad notika Gaujas ielas pirmā posma izbūve. Nav šaubu, ka labs vadītājs ar pilnpiedziņas auto var izbraukt gandrīz visur, tomēr tas rada liekus sarežģījumus būvnieku darbā. Tas nav īstais laiks un vieta, lai pārbaudītu sava auto veiktspēju un savu vadītprasmi,” akcentēja Jakubovskis.

Darbi norisināsies arī jau atjaunotajā Gaujas ielas posmā. Posmam no viadukta līdz Priežu ielai tiks uzklāta vēl viena asfalta kārta – tā dēvētā dilumkārta četru centimetru biezumā, kā arī tiks uzklāts horizontālais marķējums. Pirms dilumkārtas ieklāšanas būvnieki  rūpīgi pārbaudīs iepriekš uzklātās apakškārtas stāvokli un nepieciešamības gadījumā veiks tās labojumus. Paralēli turpināsies celiņa bruģēšanas darbi, pabeigts apgaismojums, uzstādīti atpūtas soliņi un velostatīvi.

Gaujas ielas pārbūve tika sākta 2018.gada rudenī. Darbus veic SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” par kopējo summu 3 907 600,32 eiro. Darbu gaitā paredzēts pārbūvēt brauktuves, gājēju un apvienotos gājēju un velosipēdu celiņus teju 3 kilometru garumā, kā arī izbūvēt apgaismojuma sistēmu un lietus kanalizācijas sistēmu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.