Menu
 

Zeiferta un Zemgales ielas krustojumā Olainē par 15 000 eiro izveidos rotācijas apli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Shēma - Olaines novada pašvaldība Shēma - Olaines novada pašvaldība

Olainē, Zeiferta un Zemgales ielas krustojumā, tiek plānots veikt satiksmes organizācijas izmaiņas, ieviešot mini rotācijas apli. Paredzams, ka šīs izmaiņas atvieglos satiksmes plūsmu – īpaši rīta un vakara stundās, kad satiksme šajā krustojumā ir intensīvāka, kā arī uzlabos kopējo satiksmes drošību, kas ir svarīgi, ņemot vērā tuvumā esošās izglītības iestādes.

Kā liecina informācija Olaines novada pašvaldības mājaslapā, satiksmes plūsmas un drošības uzlabošanai tika meklēts risinājums, kas ietilptu esošajās krustojuma robežās, lai nebūtu jāveic vērienīgi pārbūves darbi. Izvēlētais risinājums – mini rotācijas aplis – nav darbietilpīgs un līdz ar to ir arī salīdzinoši lēts risinājums.

Darbi pie rotācijas apļa izveides tiks uzsākti vasaras sākumā – paralēli Zemgales ielas asfaltbetona seguma virskārtas atjaunošanas darbiem. Darbi ietvers jaunu ceļazīmju uzstādīšanu, horizontālo apzīmējumu uzklāšanu un asfaltbetona seguma atjaunošanu krustojuma zonā un tā pieejās. Krustojumu nav paredzēts pilnībā pārbūvēt, bet tikai izmainīt satiksmes organizāciju, uzstādot ceļazīmes un ceļa apzīmējumus.

Rotācijas apļa ieviešanai pašvaldības budžetā ieplānoti 15 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.