Menu
 

Mārupes novada dome parakstījusi sadarbības memorandu ar starptautisko lidostu "Rīga"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

1.aprīlī Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs un VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce svinīgi parakstīja sadarbības memorandu, kas apliecina abu pušu turpmāko sadarbību ar mērķi uzlabot vietējās kopienas iedzīvotāju dzīves kvalitāti, kopīgi strādājot pie savstarpējās sadarbības projektu īstenošanas un atbalstot dažādas pašvaldības aktivitātes.

Kā vēsta pašvaldība, dokuments paredz atbalsta pasākumus novada bērniem un jauniešiem, piemēram, skolēnu mācību uzņēmumu izstādes izvietošanu lidostas “Rīga” telpās, ekskursiju nodrošināšanu, kā arī regulāru informēšanu par darba iespējām lidostā.  Plānots arī atbalsts personām ar invaliditāti, iesaistoties Mārupes novada Sociālā dienesta aktivitātēs un pasākumos. Lidosta “Rīga” ir  apņēmusies sniegt atbalstu pašvaldībai tās organizētajos pasākumos – kultūras, sporta, izglītības, tūrisma, sociālās darbības jomās, kā arī iesaistīt novada pašdarbības kolektīvus lidostas pasākumos.

Lidosta “Rīga” līdz šim jau vairāku gadu garumā ir aktīvi atbalstījusi visdažādākās pašvaldības ieceres, līdzdarbojoties vides un infrastruktūras projektos, atbalstot kultūras pasākumus, rīkojot skolēnu un iedzīvotāju ekskursijas lidostā. Tāpat atzinīgi vērtējams ir lidostas ieguldījums, sadarbībā ar biedrību “Mārupes uzņēmēji” un novada izglītības iestādēm organizējot skolēnu mācību uzņēmumu izstādes un konkursus topošajiem uzņēmējiem, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības vides attīstību novadā. 2018.gadā Mārupes novada dome par līdzšinējo ieguldījumu lidostai “Rīga” piešķīra apbalvojumu “Novada sadarbības partneris”.

“Mēs tiešām varam lepoties ar tik nozīmīgu un ietekmīgu stratēģisko partneri kā lidosta “Rīga”, kas ne tikai apzinās nepieciešamību ieguldīt vietējās sabiedrības dzīves kvalitātes celšanā, bet arī sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā,” teica Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs. “Jau līdz šim lidosta “Rīga” ir atbalstījusi dažādas pašvaldības aktivitātes un iniciatīvas, tāpēc esmu gandarīts, ka mūsu sadarbība tiek nostiprināta arī juridiski, iezīmējot skaidrus rīcības virzienus un sadarbības jomas.”

Lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce: “Parakstot memorandu, lidosta vēlreiz apliecina, ka ir atbildīgs partneris attiecībā uz vietējo kopienu, apkārtējo vidi un sabiedrību kopumā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.