Menu
 

Iepazīstinās ar Vidzemes šosejas Sēnītes posma pārbūves projektu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sākušies būvdarbu sagatavošanās darbi uz Vidzemes šosejas (A2)  posmā no Garkalnes līdz Sēnītes ceļu mezglam, un drīzumā tur notiks arī aktīvie būvdarbi. Tie notiks Garkalnes, Inčukalna un Sējas novados un turpināsies arī 2020. gadā, informēja VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).  

Būvdarbus veic piegādātāju apvienība “Binders un ACB”, to līgumcena ir 46,5 miljoni eiro (ar PVN). Darbi tiek finansēti no valsts budžeta un no ES Kohēzijas fonda līdzekļiem. Šajā plānošanas periodā šis ir pēdējās valsts autoceļu posms, kura pārbūve tiks līdzfinansēta no ES Kohēzijas fonda līdzekļiem.

8.aprīlī uz Vidzemes šosejas pie bijušā restorāna “Sēnīte“ LVC un būvnieku pārstāvji iepazīstinās ar šosejas posma pārbūves projektu – tur paredzētajiem darbiem, tehniskajiem risinājumiem, to izmaksām, kā arī remontdarbu laikā plānotajiem satiksmes ierobežojumiem. Ar plānotajiem būvdarbiem iepazīsies arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits, pasākumā piedalīsies Inčukalna novada un Siguldas pašvaldību vadītāji Aivars Naļivaiko un Uģis Mitrevics.

Vidējā diennakts satiksmes intensitāte posmā no Garkalnes līdz Sēnītei pērn bija 21 586 transporta vienības diennaktī, no tām 19 procenti bija kravas transports.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.