Menu
 

Valsts kontrole pirms administratīvi teritoriālās reformas aicina pašvaldības sakārtot īpašumtiesību jautājumus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Laiks pirms administratīvi teritoriālās reformas ir īstais brīdis pašvaldībām sakārtot īpašumtiesību jautājumus, piektdien Jelgavā notiekošajā forumā "Kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi reģionos?" pauda Valsts kontroles (VK) padomes loceklis Edgars Korčagins.

Pēc VK pārstāvja teiktā, pēc pēdējās reformas daudzi dokumenti, kas apliecinātu īpašumtiesības, bija pazuduši, un gan pašvaldību speciālistiem, gan revidentiem nācies pielikt lielas pūles, lai izprastu īpašumu piederību. Taču darāmā esot daudz joprojām.

"Pirms noteikt, kur mēs ejam, un nospraust mērķi, ne mazāk būtiski ir saprast, kur mēs esam, un viena no lietām ir gūt pilnīgu skaidrību par pašvaldību rīcībā esošu mantu," aicināja Korčagins, skaidrojot, ka pašvaldību pārskatiem un budžetiem jāsniedz iedzīvotājiem un arī revidentiem skaidras atbildes, kādā apmērā un kas pašvaldībām pieder.

Viņš atzina, ka tempi, ar kuriem tiek virzīta reforma, rada bažas, vai šie jautājumi tiks sakārtoti.

"No dažām pašvaldībām dzirdam jautājumu, vai vērts to darīt, jo "tāpat mūs apvienos". Bet šis ir īstais brīdis, lai visu sakārtotu," pauda VK pārstāvis.

VK skatījumā administratīvā reforma ir jāuztver kā iespēja veikt uz attīstību vērstas pārmaiņas.

Jau vēstīts, ka Jelgavā šodien norisinās forums "Kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi reģionos?" ar pašvaldību vadītāju, biznesa pārstāvju un politikas veidotāju dalību, lai vienotos par turpmākajiem soļiem un darbiem administratīvi teritoriālās reformas ietvaros.

Pasākumā eksperti dalīsies redzējumā par administratīvās reformas fokusu - cilvēku, infrastruktūru un uzņēmēju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.