Menu
 

Baldones novada deputāti nākamnedēļ spriedīs par administratīvi teritoriālo reformu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

aldones novada domes deputāti 30.aprīļa sēdē plāno spriest par plānoto administratīvi teritoriālo reformu un formulēt savu nostāju šajā jautājumā, aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers (VL-TB/LNNK, V).

Pats Audzers uzskata, ka, pašvaldību pievienojot Ķekavas novadam, pasliktināsies pakalpojumu pieejamība.

"Jau tagad no vienas novada robežas līdz citai attālums ir 20 kilometri. Bet pēc tam iedzīvotājiem būs jābrauc līdz Ķekavai, kas ir 30 kilometri, un iedzīvotāji ir neapmierināti, jo attālums palielināsies," skaidroja domes priekšsēdētājs.

Viņaprāt, pašvaldībā izveidota spēcīga komanda, un reformas rezultātā speciālisti zaudēs darbu. Tāpat pastāv risks, ka samazināsies novada pārstāvniecība jaunajā domē, jo Ķekavas novadā jau tagad ir liela konkurence par deputātu vietām, nobažījies Audzers. Viņš pieļāva, ka Baldones novada teritoriju jaunajā domē labākajā gadījumā varētu pārstāvēt viens vai divi deputāti.

Pēc domes priekšsēdētāja paustā, novads varētu pastāvēt atsevišķi, jo spēj piedāvāt iedzīvotājiem nepieciešamos pakalpojumus, teritorija ir sakopta. Taču reformas gadījumā Baldone zaudēšot savu kūrorta slavu un kļūšot par provinci.

Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātā karte paredz pašvaldību skaitu samazināt no 119 līdz 35.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.