Menu
 

Veiks plašus meža izstrādes darbus Ādažu novadā pie Baltezera ciema

  • Autors:  Apriņķis.lv
Meža izstrādes darbu teritorija. Attēls: www.adazi.lv Meža izstrādes darbu teritorija. Attēls: www.adazi.lv

SIA “Rīgas meži” veiks meža izstrādes darbus Baltezera ciema tuvumā Ādažu novadā, lai nodrošinātu meža ilgtspējīgu ekoloģisko vērtību, rekreatīvo un ekonomisko funkciju uzturēšanu ilgtermiņā, informē Ādažu novada pašvaldībā. Darbi tiks uzsākti maijā un pabeigti šī gada oktobrī.

Darbi tiks veikti atbilstoši Ādažu novada teritorijas plānojumam meža teritorijā M2. Meža izstrādes darbu laikā tiks cirsti koki krājas kopšanas veidā, tādējādi nodrošinot optimālus augšanas apstākļus spēcīgākajiem kokiem, dodot tiem vairāk gaismas un vietas, lai attīstītos stiprākas un pret ārējiem vides un bioloģiskiem faktoriem noturīgākas mežaudzes. Zarus un citus ciršanas atlikumus darba gaitā un pēc darbu pabeigšanas paredzēts no meža izvest, atstājot no zariem tīru un sakoptu vidi, skaidro pašvaldībā.

Meža izstrādes darbi tiks veikti 97 ha lielā platībā. Informācija par notiekošajiem un plānotajiem darbiem tiek publicēta SIA “Rīgas meži” tīmekļvietnē, ievietota Ādažu novada domes tīmekļvietnē un novada laikrakstā, kā arī informatīvos plakātos pie ziņojumu dēļiem un pašvaldības ēkas ziņojumu stenda. Bet teritorijā, kurā notiks mežistrādes darbi, dabā tiks izvietots informatīvais stends un brīdinājuma zīmes.

Meža izstrādes darbu laikā drošības apsvērumu dēļ konkrētajā teritorijā (104., 122., 123., 124., 134., 135. un 136. kv.) būs spēkā ierobežojumi: aizliegta jebkādu mehanizēta transporta līdzekļu kustība visā teritorijā, tostarp arī visos meža ceļos un dabiskajās brauktuvēs; aizliegta gājēju un riteņbraucēju kustība visā mežistrādes teritorijā mežā, uz meža ceļiem un dabiskajām brauktuvēm. Minētie ierobežojumi neattieksies uz SIA “Rīgas meži” darbiniekiem un meža izstrādes un kokmateriālu transportēšanas darbu veikšanā piesaistītajiem apakšuzņēmējiem, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.