Menu
 

4.maijā tiks atjaunota sabiedriskā transporta kustība pa Deglava pārvadu (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

No 4. maija plkst. 5.00 no rīta pār Augusta Deglava ielas pārvadu tiks atļauts pārvietoties sabiedriskajam transportam un operatīvajiem transportlīdzekļiem. Tāpat kustība pār tiltu, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, joprojām atļauta gājējiem un velosipēdistiem, pavēstīja Valsts policijā.

Ievērojot nosacījumus, transportlīdzekļiem noteikts ātruma ierobežojums līdz 20 km/h un attāluma intervāls starp transportlīdzekļiem vismaz 30 metri. Viena transportlīdzekļa kopēja masa nedrīkst pārsniegt 30 tonnas. Pār tiltu pārvietoties joprojām ļauts gājējiem un velosipēdistiem. Tomēr, ņemot vērā izmaiņas satiksmes ierobežojumos, Valsts policija atgādina, ka gājējiem, šķērsojot tiltu, ir jāpārvietojas pa ietvi, kas ierīkota tilta brauktuves labajā pusē virzienā no centra.

No 4. maija tiks atjaunota sabiedriskā transporta kustība pāri Augusta Deglava tiltam – 11., 22. trolejbusa, 3., 6., 13., 47., 50., 51., 52. autobusa, 241. minibusa, 338. ekspresbusa un N6 nakts satiksmes autobusa kustība tiks veikta pa pamata maršrutiem, informēja “Rīgas satiksme”.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola norādīja, ka par to piektdien tikšanās laikā konceptuāli vienojās Rīgas domes vadības, Satiksmes departamenta, Rīgas pilsētas būvvaldes, Valsts policijas un Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāvji. Patlaban norit vēl pēdējie saskaņošanas darbi starp institūcijām, lai sabiedriskā transporta kustību varētu atklāt.

Sanāksmes laikā tika pārrunāta iespēja atvērt satiksmei A. Deglava ielas pārvadu, pēc tam, kad BVKB ir iepazinies ar pēdējo SIA “Inženierbūve” izstrādāto tehniskās apsekošanas atzinumu. Sanāksmē nolemts, lai turpinātu būvdarbus, atbilstoši atzinumos konstatētajam, tiks izstrādātas projekta risinājuma izmaiņas. Tostarp nolemts, ka nepieciešams veikt atsevišķu siju galu pagaidu atbalstīšanu uz turām.

Kā jau ziņots, Valsts policija no 25. aprīļa slēdza transporta kustību pāri A.Deglava pārvadam, kā rezultātā tika slēgts 11.trolejbusa maršruts un vairāki sabiedriskā transporta maršruti kursēja pa mainītu maršrutu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.