Menu
 

Greiderēšanas darbi uz grants autoceļiem plānoti visā Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) uz valsts grants autoceļiem veic greiderēšanas darbus tiklīdz tiek konstatētas neatbilstības autoceļu uzturēšanas klases noteiktajām prasībām un grants autoceļu optimālais mitrums ir piemērots darbu veikšanai. Seguma uzlabošanas darbi novērš šķērsviļņus jeb trepi un uzlabo braukšanas apstākļus.

Kā skaidro uzņēmumā, lai novērstu grants autoceļu segumā izveidojušās smilšu vannas, veikti seguma iesēdumu un bedru remontdarbi ar smilts un šķembu iestrādi vairāk nekā 37 000 kubikmetru apmērā. Greiderēšanas darbi autoceļu seguma uzlabošanai veikti vairāk nekā 19 000 km apjomā. Kopumā uz grants un melnā seguma valsts autoceļiem grāvju tīrīšana veikta 23 789 kubikmetru apjomā un bojātās caurtekas nomainītas 363 m apmērā, tādējādi uzlabojot ūdens atvadi no autoceļiem. Ikdienas uzturēšanas darbi turpināsies visas vasaras sezonas garumā.

Lai uzlabotu satiksmes drošību un informētu ceļu lietotājus par posmiem, kuros konkrētajā brīdī norit ikdienas uzturēšanas darbi, autoceļu uzturētāja greideru tehnika ir aprīkota ar GPS iekārtām. Tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē un aplikācijā Waze.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti arī uz vairāk nekā 900 tiltiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.