Menu
 

Jūrmalā svinēs Kūrorta svētkus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldības arhīvs Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldības arhīvs

25.maijā Jūrmalā visas dienas garumā tiks svinēts kūrorta vasaras sākums. Jūrmala aicina piedzīvot lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, iedvesmoties no pasaulē labākajiem ielu dejotājiem “Ghetto Dance”, izbaudīt “street food” gardēžu maltītes, atpūsties pludmalē, klausoties “Ewert and The Two Dragons”, “Bermudu divstūri”, hiphopa mākslinieka anša un citu mūziķu un grupu koncertus. Svētki noslēgsies pludmalē ar leģendārās rokmūziķes Sūzijas Kvatro un Latvijas rokgrupas “Pērkons” uzstāšanos, vēsta kūrortpilsētas pašvaldībā.

Vakara koncerts un uguņošana

Uz lielās skatuves Majoru pludmalē vakara programmu atklās jūrmalnieks, reperis, hiphopa mākslinieks ansis. Pirmo reizi Jūrmalā ar šāgada tūres pirmo koncertu uzstāsies igauņu indīroka un indīpopa grupa “Ewert and The Two Dragons”. Kūrorta svētku apmeklētājus priecēs arī amerikāņu rokmūziķe Sūzija Kvatro. Dziedātāja Jūrmalā izpildīs dziesmas gan no jaunā albuma, gan klausītāju iemīļotākos hītus.

Svētkus jūras krastā noslēgs Latvijas leģendārā rokgrupa “Pērkons”, kur Ievas Akurateres vietā uzstāsies operas soliste Ieva Parša. Vakara noslēgumā – svētku uguņošana Majoru pludmalē.

Saldējuma festivāls – koncerti un saldējumu “jūra” pludmales krastā

Dzintaru pludmalē lielie un mazie kārumnieki par ļoti saldām cenām varēs baudīt saldējumus, desertus un kokteiļus, ko piedāvās “Ekselence”, “Pols”, “Tio” un “Rasēns”, kā arī našķēties ar Latvijas mājražotāju saldējumiem. Pasākuma viesiem būs iespēja nogaršot arī jauno “Jūrmalas saldējumu”, kas šovasar būs ekskluzīvi nopērkams tikai Jūrmalā. Par muzikālo pavadījumu Saldējuma festivālā rūpēsies “Bermudu divstūris”, Ivo Grīsniņš Grīslis, Chris Noah, “Rahu The Fool” un “Svētdienas aprīlis”.

“Ghetto Dance Jurmala Battle” – ielu deju cīņas pludmalē

Starptautiskās ielu deju sacensībās “Ghetto Dance Jurmala Battle” pulcēsies talantīgākie ielu dejotāji, kas sacentīsies trīs nominācijās – hip hop, popping un all styles (hip hop, popping un house). Dalībniekus vērtēs starptautiska ielu deju žūrija – pārstāvji no Francijas, Krievijas un Latvijas. Spēcīgākie dejotāji un tiesneši īpašā šovā prezentēs savu deju stilu.

Street food gardēžu maltītes

Kūrortpilsētas svētkos notiks arī festivāls “Street food Jūrmala”, kurā vienkopus varēs nobaudīt gardākās ielu ēdiena maltītes. Festivāls notiks divās vietās – pie Dzintaru koncertzāles un Majoru stāvlaukuma. Majoros svētku apmeklētājus izklaidēs arī populāri Latvijas dīdžeji – Roberts Gobziņš, Mixmaster AG un Toms Grēviņš.

Svētku gājiens – krāšņi tērpi un atraktīvi priekšnesumi

Viena no svētku skaistākajām tradīcijām, kas atklāj kūrorta vasaras sākumu, ir svētku gājiens. Tajā apvienojas tūkstošiem visu paaudžu jūrmalnieki, pilsētas uzņēmumi, organizācijas, kā arī radošie un sporta kolektīvi, kas svētku gājienā pārsteidz ar krāšņiem tērpiem un atraktīviem priekšnesumiem. Arī šogad atraktīvākais gājiena dalībnieku kolektīvs saņems tēlnieces Olgas Šilovas darināto ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu.

Starptautiska gaisotne – ārvalstu vēstniecību zona

Iepretī Dzintaru koncertzālei būs ārvalstu vēstniecību zona, kur būs pārstāvētas 12 ārvalstu vēstniecības un pārstāvniecības no Gruzijas, Ungārijas, Itālijas, Moldovas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Igaunijas, Lietuvas, “ES Mājas” un Francijas institūta Latvijā. Svētku apmeklētāji varēs piedalīties to piedāvātajās aktivitātēs – konkursos, erudīcijas spēlēs un degustācijās.

Dejas pludmalē, kendamas darbnīca un burvju triki

Visas dienas garumā dažādas aktivitātes paredzētas Dzintaru un Majoru pludmalē. Uz lielās skatuves Majoru pludmalē uzstāsies enerģiskais dejotājs no Kubas Angel Zaldivar Ramirez. Tāpat būs iespēja apgūt biodejas, iepazīt zumbas ritmus un sirsnīgi izsmieties smieklu jogas laikā. Kendamas darbnīcā jaunieši un bērni varēs pilnveidot prasmes kendamas spēlē.

Jomas ielā uzstāsies cirka studijas akrobātes, burvju mākslinieks, iluzionists Valdemārs Veiss izklaidēs ar dažādiem trikiem, kas ietver roku veiklību, domu lasīšanu un pat maģiju.

Dzintaru mežaparkā ģimenes ar bērniem varēs izmēģināt minigolfu, kornholu un citas lielās spēles, radoši izpausties tetovējumu darbnīcā, kā arī piedalīties “Avārijas brigādes” atrakcijās.

Visos Jūrmalas Kūrorta svētku pasākumos ieeja bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.