Menu
 

Ķekavas novadā atklāj labiekārtotu atkritumu šķirošanas laukumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Piektdien Ķekavas novadā tika atklāts dalīto atkritumu savākšanas laukums "Gurnicas". Laukuma uzdevums ir nodrošināt novada iedzīvotājiem iespēju kvalitatīvā, videi un sabiedrībai nekaitīgā veidā nodot tās sadzīves atkritumu frakcijas, kuras ir iespējams pārstrādāt vai kuras nedrīkst likt parastajā sadzīves atkritumu konteinerā, informēja pašvaldībā.

Laukumu izveidoja Ķekavas novada pašvaldība, SIA "Clean R" un SIA "Lautus", bet apsaimniekošanu un uzturēšanu veiks vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R".

Laukuma kopējā platība ir 40 kvadrātmetri, tas apsargāts un labiekārtots ar žogu. Novada iedzīvotāji šajā laukumā bez maksas varēs nodot: kartonu un papīru, plastmasas atkritumus, stiklu, metālu, baterijas, nolietotās elektropreces, sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, kā arī koksni. Laukuma darba laiks: otrdien plkst. 9.00—13.00, trešdien 15.00—19.00, ceturtdien 9.00—13.00, piektdien 13.00—17.00, sestdien 11.00—15.00.

Pašvaldība sadarbībā ar “Clean R” arī divas reizes gadā nodrošinās iespēju iedzīvotājiem bez maksas šajā laukumā nodot vieglo automašīnu riepas, bioloģiski noārdāmos atkritumus un lielgabarīta atkritumus. Gada laikā, šo akciju ietvaros, ikviens Ķekavas novada iedzīvotājs varēs šajā laukumā bez maksas nodot četras vieglās automašīnas riepas, kā arī līdz 150 kg. lielgabarīta atkritumu. Plānots, ka akcijas norisināsies katru gadu no 15. marta līdz 15. aprīlim un no 15. oktobra līdz 15. novembrim. Iedzīvotāji par tām tiks informēti.

"Mūsu novada iedzīvotāji jau šobrīd ir aktīvi atkritumu šķirotāji un izmanto visas iespējas, kuras pašvaldība piedāvā šķirošanas iespēju uzlabošanai,"  izteikusies Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire. “Atklājot šo dalīto atkritumu savākšanas laukumu "Gurnicas" mēs ceram, ka mūsu iedzīvotāji būs ļoti ieinteresēti un aktīvi paši savas dzīves vides uzlabošanā un veidošanā. Ikdienā mums arvien vairāk iedzīvotāju jautā un norāda par sadzīves atkritumu šķirošanas iespējām novadā, un man ir prieks, ka mēs visi apzināsimies šķirošanas nozīmīgumu un vēlamies to ieviest savā ikdienā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.