Menu
 

98,45 % aptaujas dalībnieku iestājas par patstāvīgu Ikšķiles novadu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

11.maijā noslēdzās Ikšķiles novada iedzīvotāju aptauja par viedokli jautājumā: “Vai Jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?”. Uz jautājumu ar “par” atbildēja 3248 respondenti jeb 98,45 %, ar “pret” – 51 respondents jeb 1,55 %.

Kā liecina pašvaldības informācija, aptaujā piedalījās 3299 Ikšķiles novadā deklarētie iedzīvotāji, tai skaitā 85 jaunieši no 15 līdz 18 gadu vecumam.

“Vēlos pateikties novada iedzīvotājiem par dalību aptaujā, 3299 – tas ir ļoti labs rādītājs! Ar šo aptauju mēs esam pierādījuši, ka sabiedrību interesē valstī notiekošie procesi, tā nav vienaldzīga par novada tālāko likteni,” apmierināts ar rezultātiem ir Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

“Uzskatu, ka deputātiem bija ne tikai tiesības, bet arī pienākums noskaidrot savu iedzīvotāju viedokli. Diemžēl ministra Jura Pūces izdotie rīkojumi un paziņojumi medijos ne tikai traucēja, bet arī radīja dezinformāciju par  aptaujas norisi.”

Ikšķiles mērs atzīst – kaut arī aptaujas rezultātiem nav tiešas ietekmes uz likumdošanu, tie atklāj iedzīvotāju nostāju šajā jautājumā un turpmāk ļaus pašvaldībai paust viedokli saziņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.