Menu
 

Baldones dome no bijušā mēra Požarnova vēlas piedzīt 3000 eiro par nelikumīgi noslēgtu līgumu

  • Autors:  LETA
Foto: arhīvs Foto: arhīvs

Baldones novada pašvaldība aicinās bijušo domes priekšsēdētāju un vietnieku, tagad deputātu Andreju Požarnovu (GKML) atlīdzināt 3000 eiro zaudējumus par nelikumīgi noslēgtu līgumu, lēmusi novada dome.

2018. gada 28. augustā novada dome lēmusi par izsoles rīkošanu e-vidē par tiesībām izcirst kokus pašvaldības piederošajos īpašumos "Spaļenieku ceļš", "Reiskatu ceļš" un "Lapsēnu ceļš". Lai izsoli sarīkotu, pašvaldība organizējusi cenu aptauju "Par augošu koku cirsmas novērtēšanu Baldones novada pašvaldībai piederošajos nekustamajos īpašumos un elektroniskās izsoles organizēšanu, ievērojot MK noteikumus Nr. 318 "Elektronisko izsoļu vietnes noteikumi"".

Par cenu aptaujas uzvarētāju atzīta SIA "Forest Mentor Group". Pirms līguma noslēgšanas ar uzņēmumu pašvaldības Juridiskā dienesta juriste sagatavojusi atzinumu, ka ne normatīvie akti, ne prakse neparedz iespēju pašvaldībām rīkot elektroniskās izsoles, tāpēc arī tiesisku līgumu ar cenu aptaujas uzvarētāju noslēgt nevar, taču Požarnovs, tolaik kā mēra vietnieks un domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs, 2018. gada 3. oktobrī līgumu parakstījis. Domē apgalvoja, ka uz līguma nav ne Juridiskā dienesta juristes, ne dienesta vadītājas, ne kāda cita speciālista saskaņojuma.

Jau šī gada sākumā novada dome lēmusi atcelt lēmumu par izsoles rīkošanu e-vidē, laužot līgumu ar "Forest Mentor Group". Pēc jaunā domes lēmuma uzņēmums sagatavojis domei rēķinu 6050 eiro apmērā. Daļa summas ir par jau paveiktajiem darbiem, bet 3000 eiro uzņēmums definējis kā zaudējumus, kas tam radušies, domei vienpusēji laužot līgumu.

Pēdējā domes sēdē deputāti lēmuši, ka, noslēdzot līgumu ar "Forest Mentor Group", ir pārkāpts Publiskas personas mantas atsavināšanas likums un Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums, tāpēc Požarnovam saistībā ar nelikumīgi noslēgto līgumu labprātīgi ir jāatlīdzina pašvaldībai zaudējumi 3000 eiro. Līdzekļi pašvaldības kontā jāiemaksā līdz 5. jūlijam.

Baldones novada domes sēžu protokoli liecina, ka slimības dēļ Požarnovs nav piedalījies nevienā no sēdēm šogad. Arī aģentūrai LETA ar viņu pašlaik nav izdevies sazināties.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.