Menu
 

Aizsardzības ministrija plāno Ādažu pašvaldībai piešķirt 60 000 eiro ceļa remontam

  • Autors:  LETA
Foto: www.adazi.lv Foto: www.adazi.lv

Aizsardzības ministrija (AM) plāno Ādažu novada domei piešķirt 60 000 eiro Vecštāles ceļa seguma pārbūves būvprojekta izstrādei, lai uzlabotu piekļuvi Ādažu militārajai bāzei un poligonam.

Ādažu militārā poligona dienvidu daļā piekļuvi Ādažu militārajai bāzei un poligonam nodrošina Ādažu novada pašvaldības ceļi – Kadagas ceļš, Mežaparka ceļš, Iļķenes ceļš un Vecštāles ceļš.

Pašvaldība ir veikusi publisko iepirkumu, un ir sagatavots būvprojekts Iļķenes ceļa un Mežaparka ceļa pārbūvei, kuram ir veikta ekspertīze. Tuvākajā laikā ir plānots izsludināt būvdarbu iepirkumu. Ir paredzēts, ka Mežaparka ceļa pārbūves darbu finansēšanā daļēji piedalīsies arī Aizsardzības ministrija.

Ņemot vērā ceļa tehnisko stāvokli un tā atrašanās vietu, nepieciešams veikt ieguldījumus arī Vecštāles ceļā. Vecštāles ceļa posms aptuveni 2,4 kilometra garumā tieši robežojas ar Aizsardzības ministrijas valdījumā esošu zemi, kas ietilpst Ādažu militārā poligona teritorijā. Nacionālie bruņotie spēki Vecštāles ceļu izmanto, lai piekļūtu militārajam poligonam, savukārt Ādažu novada iedzīvotāji pa Vecštāles ceļu no Kadagas ciema piekļūst Iļķenes ciemam. Ņemot vērā minēto, AM interesēs ir sakārtot Vecštāles ceļu atbilstošā tehniskā stāvoklī.

AM norāda, ka ir nepieciešams uzlabot Vecštāles ceļa brauktuves segumu, nodrošinot galveno slodzi nesošo ceļa konstrukciju ilgizturību vismaz 20 gadu ekspluatācijas periodam, ar minimāliem ekspluatācijas izdevumiem un atbilstošu satiksmes drošības līmeni.

Vecštāles ceļa seguma pārbūves būvprojektā ir paredzēts iekļaut Vecštāles ceļa grants seguma pārbūvi no krustojuma ar Kadagas ceļu līdz Iļķenes ceļam, nodrošinot atbilstošu brauktuvi un caurtekas. Papildus ir paredzēta nobrauktuvju segumu rekonstrukcija zemes īpašuma robežās un ceļa zīmju un norāžu uzstādīšana.

Lai AM naudu varētu piešķirt vēl ir nepieciešams atsevišķs Ministru kabineta lēmums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.