Menu
 

Siguldieši varēs bez maksas atbrīvoties no liekās stikla taras

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētā SIA “Jumis” sadarbībā ar projekta iniciatoriem SIA “Eco Baltia vide”, AS “Latvijas Zaļais punkts” un veikaliem “Top!” piedalās Vislatvijas “Stikla šķiratlonā”. Katram, kuram privātajā vai lauku mājā sakrājušās izmantotas un vairs nevajadzīgas stikla burkas vai pudeles, tagad ir iespēja tās bez maksas nodot savā dzīvesvietā. Visi projekta dalībnieki piedalīsies arī izlozē, kurā varēs laimēt veikala “Top!” dāvanu kartes.

Projekta ietvaros ikviens siguldietis neatkarīgi no dzīvesvietas var pieteikt SIA “Jumis” speciālo transportu, kurš konkrētā laikā piebrauks un pieņems izlietoto stikla iepakojumu, informē organizatoru pārstāve Anda Treija. Pieteikties dalībai “Stikla šķiratlonā” var līdz 17. maijam:

  1. jāsavāc mājās visas izlietotās, vecās un nevajadzīgās burkas un pudeles;
  2. jāzvana SIA “Jumis” pa tālruni 26112288 vai jāraksta vēstule uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un jāpiesaka sava adrese “Stikla šķiratlonam”, kā arī jānorāda aptuvenais stikla iepakojuma apjoms un sava kontaktinformācija;
  3. maijā speciālais transports pieteiktajās adresēs paņems stikla iepakojumu, kuram jābūt novietotam Siguldas pilsētas SIA “Jumis” darbiniekiem pieejamā vietā. Pašiem atrasties klāt savākšanas laikā nav nepieciešams.

Stikla taras izvešanas laikā katra pieteiktā adrese tiks automātiski reģistrēta dalībai loterijā, kuras laikā tiks izlozētas trīs veikalu tīkla “Top!” dāvanu kartes 20 eiro vērtībā. Savukārt dāvanu karti 30 eiro vērtībā saņems akcijas dalībnieks, kurš būs sašķirojis visvairāk stikla pudeļu un burku (kg), norāda A. Treija.

“Tikko Siguldas novadā ir noslēdzies Spodrības mēnesis, un esam kopīgi sakopuši un labiekārtojuši savu apkārtni. Tagad ir pienācis laiks ķerties klāt mūsu mājokļiem un iztīrīt pieliekamos un pagrabus no ziemas laikā iztukšotajām marinējumu un ievārījumu burkām, sulu pudelēm un citas nevajadzīgas stikla taras. Pieteikties “Stikla šķiratlonam” var ikviena Latvijas pašvaldība. Vienīgais dalības nosacījums – pašvaldības gatavība piedalīties projektā un sniegt atbalstu.

Tāpēc īpašs prieks, ka Siguldas novada pašvaldība bija viena no aktīvākajām un nekavējās pieteikt savu dalību akcijā. Savukārt tai pašvaldībai, kuras iedzīvotāji projekta laikā nodos visvairāk stikla pudeļu un burku, būs iespēja savā pašvaldībā novadīt Vislatvijas šķiratlona aktivitātes kopā ar treneri Viktoriju. Tāpēc, siguldieši, pacentīsimies un iesim uz uzvaru!” aicina Siguldas pilsētas SIA “Jumis” direktore Kristīne Lūse.

“Stikla iepakojums ir smagākā frakcija sadzīves atkritumos, ko var veiksmīgi pārstrādāt, saudzējot dabas resursus jauna iepakojuma ražošanai. Kopumā Latvijā tirgū gada laikā nonāk gandrīz 55 000 tonnas stikla pudeļu un burku, bet tikai 36 000 tonnas tiek sašķirotas un nonāk pārstrādē,” skaidro AS “Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis, norādot, ka liekās taras savākšana ir vēl viens preventīvais darbs, lai saglabātu mūsu apkārtējo vidi tīru.

Vairāk informācijas par “Stikla šķiratlonu” www.ecobaltiavide.lv un www.jumis.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.