Menu
 

Par nepilnu pusmiljonu eiro paaugstinās Olaines novada Sociālās aprūpes centra ēkas energoefektivitāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Olaines novada pašvaldība parakstījusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības projekta “Olaines novada Sociālās aprūpes centra ēkas energoefektivitātes paaugstināšana”  realizēšanu. Projekta kopējās izmaksas ir 416 785,66 eiro, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 158 185 eiro.

Pašvaldībā norāda, ka projekta mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu un Olaines novada pašvaldības izdevumus par ēkas uzturēšanu, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu un uzlabojot telpu mikroklimatu. Ēkā ir Olaines Sociālās aprūpes centrs, kurā ilgstoši dzīvo seniori un cilvēki ar nopietnām veselības problēmām, tādējādi telpu mikroklimats un temperatūra var būtiski uzlabot Olaines Sociālās aprūpes centra klientu dzīves kvalitāti un veicināt veselības stāvokļa uzlabojumus.

Projekta īstenošanas laikā paredzēts veikt ēkas ārsienu siltumizolēšanu, kas palielinās energoefektivitāti un uzlabos pilsētvidi, pamatu un jumta siltumizolēšanu, kā arī logu un ārdurvju nomaiņu, uzlabojot ēkas mikroklimatu un nodrošinot vienmērīgu temperatūru visās telpās.

Šobrīd projekta ietvaros Olaines novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA “Torensberg”, kas apņemas veikt Olaines novada Sociālā aprūpes centra ēkas energoefektivitātes paaugstināšanu Zeiferta ielā 8, Olainē, Olaines novadā.

Projektu plānots realizēt līdz šāgada 24. decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.