Menu
 

Gaujas pludmalē Siguldā pirmo reizi tiks pacelts Zilais karogs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Novērtējot pašvaldības veiktās investīcijas un to atbilstību starptautiskās vides organizācijas “Vides izglītības fonds” prasībām, šajā peldsezonā – 25. maijā – Siguldas pludmalē pie Gaujas tiks pacelts Zilais karogs, kas ir starptautisks apliecinājums, ka pludmale atbilst visaugstākajiem standartiem – tajā ir tīra vide, laba ūdens kvalitāte, tiek nodrošināta drošība krastā un uz ūdens, kā arī pludmales teritorija ir atbilstoši labiekārtota.

Pašvaldībā pavēstīja, ka, rūpējoties par atpūtnieku ērtībām, pludmalē pie Gaujas pieejami piknika galdiņi ar soliem, atkritumu urnas un pārģērbšanās kabīne. Aktīvajai atpūtai volejbola laukumos pie Gaujas veikta seguma izlīdzināšana un kultivēšana, iegādāti un uzstādīti jauni norobežojošie tīkli. Ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu īstenotā projekta “Siguldas pludmales pie Gaujas infrastruktūras uzlabošana vides pieejamības veicināšanai” līdzfinansējumu pludmalē izveidota pārģērbšanās kabīne, kas piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī labiekārtota pastaigu taka ar atpūtas soliņiem, tādējādi dodot iespēju ērtāk piekļūt pludmalei arī ģimenēm ar bērnu ratiņiem.

Gaujas krastā izbūvēta laivu piestātne ar laivu uzvilkšanas iekārtu, kas dos iespēju laivotājiem ērti izkāpt krastā un ārkārtas gadījumos pietauvot laivas. Pludmalē izvietots arī informatīvs stends, uz kura būs pieejama aktuālā informācija par ūdens temperatūru un kvalitāti, bet apmeklētāju drošībai izveidota trauksmes poga, gadījumiem, ja nepieciešama steidzama glābēju palīdzība.

Siguldas novada pašvaldības policija informē, ka no 15. maija līdz 15. septembrim ceturto gadu Siguldas pilsētas oficiālajā pludmalē pie Gaujas par atpūtnieku drošību rūpēsies policijas kārtībnieki – glābēji.

Peldsezonas laikā ik dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00 glābēji sekos, lai kāds neapdraudētu savu vai citu cilvēku dzīvību un veselību – nepeldētu neatļautās vietās, nebrauktu ar ūdenstransportu tuvu peldvietai, tāpat tiks uzraudzīta sabiedriskās kārtības noteikumu ievērošana peldvietā. Nepieciešamības gadījumā kārtībnieki glābēji sniegs pirmo medicīnisko palīdzību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.