Menu
 

Svētdien satiksmei atvērs Deglava tiltu, slēdz tramvaju satiksmi pār Brasas tiltu

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Valsts policija svētdien, 19.maijā, plkst.5 atjaunos transportlīdzekļu satiksmi Rīgā uz Augusta Deglava tilta, pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR). Pār tiltu gan varēs pārvietoties tikai līdz 30 tonnām smagi transportlīdzekļi un būs noteikts arī ātruma ierobežojums – 30 kilometri stundā.

Šāds lēmums piektdien pieņemts sanāksmē ar Valsts policiju un Būvniecības valsts kontroles biroju, kurš konstatējis, ka tiltam nepieciešamie stiprināšanas darbi ir veikti, piebilda Burovs.

Kā ziņots, 25.aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) rīkojuma Deglava ielas pārvads tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā. 4.maijā tika atjaunota sabiedriskā un operatīvā transporta kustība pār Deglava tiltu.

BVKB Rīgas domei uzticēja veikt pārvada siju balstīšanas darbus.

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs arī licis nekavējoties, jau no piektdienas, slēgt tramvaju satiksmi pār Brasas tiltu. Viņš norādīja, ka piektdien sanāksmē ar Valsts policiju un Būvniecības valsts kontroles biroju nolemts noteikt ierobežojumu, ka pār tiltu nevar kursēt transports virs 30 tonnām. Tā kā "Rīgas satiksmes" zemās grīdas tramvaji šo svaru pārsniedzot, pagaidām nolemts tramvaju kustību slēgt.

“Rīgas satiksme” informē, ka 11.tramvaja maršruta kustība ir slēgta, un, lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus, tiek pastiprināta 9.maršruta autobusa kustība. No 18.maija slēgtais 11.maršruta tramvajs tiks aizvietots ar 11T.autobusu “Abrenes iela – Mežaparks.

11T.autobusa maršruti kursēs no Abrenes ielas pa Abrenes ielu, Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Merķeļa ielu, K.Barona ielu, Matīsa ielu, Miera ielu, Brasas pārvadu, Gaujas ielu, Ķīšezera ielu, Kokneses prospektu, Meža prospektu, Ezermalas ielu līdz galapunktam “Saules dārzs”. No galapunkta “Saules dārzs” pa Ezermalas ielu, Meža prospektu, Kokneses prospektu, Ķīšezera ielu, Gaujas ielu, Brasas pārvadu, Miera ielu, Matīsa ielu, K.Barona ielu, Raiņa bulvāri, Satekles ielu, Dzirnavu ielu, Abrenes ielu līdz galapunktam “Abrenes iela”.

Pasažieri, kuri iegādājušies mēneša biļetes 11.tramvaja maršrutam, tās varēs lietot 11T.autobusa maršrutā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.