Menu
 

Baldones novadā turpmāk rīkos pasākumu jaundzimušo sveikšanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Baldones novada pašvaldība turpmāk divas reizes gadā rīkos pasākumu "Es esmu mazais baldonietis", lēmusi novada dome.

Baldones novada Dzimtsarakstu nodaļā līdz šim nav notikuši pasākumi, kuros būtu sveikti novadā deklarētie jaundzimušie un viņu vecāki. Savukārt iestādes 2019.gada budžetā iekļauti 850 eiro piemiņas monētām un dāvanu kastītēm, kā arī 500 eiro jaundzimušo un vecāku sveikšanas pasākumam.

Paredzēts, ka pasākums tiks organizēts divas reizes gadā - jūlija otrajā sestdienā tiks sveikti jaundzimušie, kuri piedzimuši no 1.janvāra līdz 30.jūnijam, bet janvāra otrajā sestdienā - mazuļi, kas dzimuši no 1.jūlija līdz 31.decembrim. Uz pasākumu tiks aicinātas ģimenes, kuras būs pieteikušās un kurās vismaz viens no vecākiem ir deklarējis dzīvesvietu Baldones novadā ne mazāk kā vienu gadu pirms pasākuma norises dienas. Arī jaundzimušajam jābūt deklarētam Baldones novadā.

Pasākuma galvenais mērķis ir godināt Baldones novada ģimenes un jaundzimušos, veidojot piederības sajūtu Baldones novadam un pasniedzot jaundzimušo vecākiem īpaši izgatavotas piemiņas monētas ar Baldones novada ģerboņa un stilizēta simbola gravējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.