Menu
 

Olaines novads ar svētkiem atzīmēs desmit gadu jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Olaines novads ar svētkiem atzīmēs desmit gadu jubileju

25.maijā Olainē svinēs novada svētkus, kuri šogad veltīti novada desmit gadu jubilejai. 2009.gada 1.jūlijā, apvienojot Olaines pilsētu ar Olaines pagastu, tika izveidots Olaines novads. Pateicoties šeit dzīvojošiem cilvēkiem, aktīvai rūpniecībai un lielai, zaļai dabas teritorijai apkārt, novads ir attīstījies un kļuvis par aktīvu, industriālu un zaļu novadu.

Tā kā novadā dzīvo sportiski un aktīvi ļaudis, svētkus iesāks sportiskas aktivitātes – miniturnīrs inline hokejā, strītbols un tradicionālās krosa skriešanas sacensības “Olaines apļi”, kurās varēs piedalīties gan bērni, gan pieaugušie, izvēloties saviem spēkiem atbilstošu trasi – 5, 10 vai 16 km.

Novada domē pastāstīja, ka bērniem darbosies izklaižu un spēļu laukums, radošās darbnīcas, un varēs vērot lielo burbuļu šovu. Tiem, kuri vēlēsies iepazīt novadu, būs iespēja doties pie kalēja Jāņa Vaivoda, uzzināt visu par un ap ķiplokiem, apmeklējot “Ķiploku pasauli”, bet izzināt zirgu lietas varēs zirgu stallī “Maijrozes”.

Kultūras baudītājus svētkos priecēs Olaines Kultūras centra māksliniecisko kolektīvu koncerts, bet jokus plēsīs brālēni Jarāni, “Atštaukas” un “Rikši”. Draiskas dziesmas un apdziedāšana, joku plēšana, uz tirgu braukšana, skatītāju izdancināšana. Paandelēties ar jokiem, ziņģēm un dziesmām būs katram. Būs Nepieradinātās modes skate un vakara izskaņā īpašie svētku viesi – Guntars Račs un grupa “Saldās sejas”.

Visas dienas garumā garšīgi labumi un vērtīgas preces būs nopērkamas tirdziņā “No malu maliņām”. Andelēšanos pārraudzīs aktieris Jānis Jarāns.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.