Menu
 

Nākamnedēļ siguldiešus pārsteigs Mīlētākās pilsētas svētki un Gaisa balonu festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Nākamnedēļ siguldiešus pārsteigs Mīlētākās pilsētas svētki un Gaisa balonu festivāls

No 31. maija līdz 2. jūnijam Siguldā svinēs Mīlētākās pilsētas svētkus. Debesis rotās gaisa baloni, skanēs mūzikas grupu koncerti, uzstāsies amatiermākslas un radošie kolektīvi, varēs baudīt dažādu restorānu piedāvājumu, notiks svētku gājiens un uzņēmēju izstāde, kā arī citas aktivitātes.

31.maijā plkst. 18.00 Siguldas debesis iekrāsos gaisa baloni un Svētku laukumu ieskandinās dažādu mūzikas grupu koncerti. Plkst. 22.00 notiks grupas "Carnival Youth" koncerts, bet plkst. 23.00 – gaisa balonu gaismošanās. Gaidāma arī Siguldas novada uzņēmēju izstādes "Nākotnes burziņš" atklāšana un projekta "Novadu garša" aktivitātes – umurkumurs, konkursi, pavārzeļļu sacensības, degustācijas un uztura speciālista meistarklase.

Svētku laukumā būs "Vasaras garšu dārzs", kurā varēs baudīt dažādu restorānu piedāvājumu. Interesenti varēs piedalīties uzņēmēju spēlē "Lielais aplis" un "Mazais aplis", kurā dalībnieki iepazīs Siguldas novada uzņēmumus, to produktus un pakalpojumus, veicot īpašu maršrutu pilsētā un izpildot uzņēmēju sagatavotos uzdevumus. 

1.jūnijā plkst. 10.00 siguldiešus modinās novada pūtēju orķestri un svētku īpašie viesi – instrumentālais ansamblis "Sambrassa" no Vācijas, bet Svētku laukumā turpināsies Siguldas novada uzņēmēju izstāde "Nākotnes burziņš”, projekta "Novadu garša" aktivitātes un svētku restorāns "Vasaras garšu dārzs". No plkst. 11.15 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un laukumā pie kultūras centra "Siguldas devons" uzstāsies Siguldas novada amatiermākslas un radošie kolektīvi. Izskanēs arī muzikāli teatrālā dziesmuspēle par Siguldu bērna acīm "Es esmu Sigulda". 

Plkst. 19.00 notiks Mīlētākās pilsētas svētku gājiens no dzelzceļa stacijas laukuma uz Svētku laukumu. Gājiena dalībnieki aicināti līdz 27. maijam nosūtīt kolektīva nosaukumu, kontaktpersonu un paredzamo gājiena dalībnieku skaitu uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Plkst. 20.00 Svētku laukumā notiks Valtera Krauzes vadīts koncerts–vasarnīca "Ko mīl siguldietis" ar Dināru Rudāni, Elzu Rozentāli, Ati Ieviņu, Miku Dukuru, Dailes teātra aktieriem Gintu Grāveli un Leldi Dreimani, kā arī grupu "Lady's Sweet". Koncertam sekos svētku balle ar Ivo Grīsniņa-Grīšļa muzikālo apvienību.

2.jūnijā no plkst. 11.00 Siguldas pils dārzā notiks Siguldas novada izglītības iestāžu kopīgi rīkotā mākslas un jaunrades darbu andele. Īpašais viesis – burvju mākslinieks Robijs Trankalis. Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centram spēļu laukuma izveidei. Plkst. 20.00 bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" varēs baudīt deju kolektīva "Vizbulīte" A grupas koncertu "Nošvīkst mani goda svārki, pār pagalmu pārejot".

Ieeja visos svētku pasākumos – bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.